Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Γεραπετρίτη με Πολάκη - Δείτε τους διαλόγους

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη όταν ο τελευταίος κατηγόρησε τον κ.Γεραπετρίτη πως ζήτησε από την Επιτροπή Βιοηθικής να γνωμοδοτήσει επί της προτεραιοποίησης ασθενών για διασωλήνωση.

 «Μου είπε μέλος της επιτροπής πως ο κ. Γεραπετρίτης τους ζήτησε να δώσουν γνώμη για το ποιοι θα διασωληνώνονται και ποιοι όχι» είπε αρχικώς ο κ. Πολάκης . Ο Υπουργός Επικρατείας αντέδρασε εντονότατα κάνοντας λόγο για φαιδρά ψεύδη.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Παύλος Πολάκης: … Έμαθα, ότι είχατε ζητήσει πρόσφατα από την Επιτροπή Βιοηθικής και μετά από την ατυχέστατη δήλωσή σας περί των 5.000 ΜΕΘ «θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς» -και μιλώ πολύ συγκεκριμένα και πολύ επιστημονικά και θα το δείτε και στην πορεία - να πάρουν θέση για τη διαλογή των ασθενών με Covid που θα διασωληνόνονταν.

Είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο;

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): Δεν ισχύει αυτό.

Όχι.

Παύλος Πολάκης: Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής τέτοια δική σας πρόταση.

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): Για μία ακόμα φορά παραπληροφορείτε, κύριε Πολάκη.

Παύλος Πολάκης: Λοιπόν, εγώ σας λέω την πληροφόρηση που έχω και είναι επίσημη.

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): Καλό είναι να την διασταυρώνουμε την πληροφόρηση.

Έχετε κάποιο έγγραφο να καταθέσετε;

Παύλος Πολάκης: Από ό,τι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής.

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): «Από ό,τι μου είπαν», κύριε Πολάκη;

Παρακαλώ να καταθέσετε έγγραφο.

Παύλος Πολάκης: Ναι, «από ό,τι μου είπαν».

Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κύριε Γεραπετρίτη, γιατί εμένα μου είπε μέλος της Επιτροπής ότι τους ζητήσατε να σας κάνουν εισήγηση για τη διαλογή των ασθενών με Covid -19 που θα διασωληνόνονταν, μετά την ατυχή σας δήλωση και σας απάντησαν ότι αυτό είναι δουλειά, όπως ορθώς έπραξαν, των εντατικολόγων που είναι στις ΜΕΘ και των γιατρών που είναι υπεύθυνοι στις κλινικές Covid-19 και δεν μπορεί να βγάλει ούτε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας οδηγίες, αλλά μόνο συμβουλές. […] Επίσης, θα ήθελα την άποψή σας, σε σχέση με το θέμα αυτό που εμένα με πληροφόρησαν ότι ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε στην Επιτροπή.

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): Είναι ντροπή, κύριε Πολάκη, το διέψευσα και το επαναλαμβάνετε.

Παύλος Πολάκης: Επιμένετε, ο κ. Ανδρέας Καραμπίνης, εντατικολόγος, μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Βιοηθικής. Μην μου κάνετε τον ανήξερο εμένα. Εγώ δεν μιλώ, αν δεν ξέρω, κύριε Γεραπετρίτη.

Γιώργος Γεραπετρίτης: (Υπουργός Επικρατείας): Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Λυπούμαι που θα ξεκινήσω από το αυτονόητο για την αποκατάσταση της τιμής και του ονόματός μου. Ο κύριος Πολάκης προσήλθε για μία ακόμη φορά με την εργαλειοθήκη ψευδών ειδήσεων τις οποίες κομίζει, ίσως στην περίπτωση αυτή υπερέβαλε λίγο κατέγραψε ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής καταγεγραμμένη πρόταση εκ μέρους μου για την διεξαγωγή έρευνας και γνώμης για το ζήτημα αυτό, πράγματα τα οποία είναι απολύτως ανυπόστατα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ λυπηρή αυτή η εικόνα και προφανώς, δεν κάθισε εδώ ο κύριος Πολάκης να ακούσει τον αντίλογο διότι είναι του ψεύδους λόγου αλλά όχι του ορθού αντιλόγου. Ίσως, θα έπρεπε αντί για Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής κάποια στιγμή να εισάγουμε στη Βουλή και μία Επιτροπή απλής ηθικής εν τέλει. Είναι πραγματικά λυπηρό διότι πάνω απ’ όλα αποθαρρύνει ανθρώπους σαν την κυρία Βαγενά, για να προσέλθουν να βοηθήσουν την πατρίδα. Λυπάμαι πολύ