Quantcast

Δ. Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί»

«Ψήφος που θα κάνει κρότο, που θα ακουστεί και στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες», τόνισε από το Ηράκλειο ο  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με στόχο να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ, έστειλε από το Ηράκλειο στη διάρκεια της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στο Μεϊντάνι (Πεζόδρομος Ίδης) ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε μια τεράστια όπως είπε, προσπάθεια που έχει γίνει, προκειμένου στελέχη του κόμματος να βρεθούν κοντά σε χιλιάδες ανθρώπους εντός και εκτός Ελλάδας, μαζί με την προσπάθεια για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στις επερχόμενες εκλογές.

«Αυτό που κρίνεται, όμως, είναι αν θα είμαστε εκεί με ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Αν θα είναι το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό μόλις κλείσουν οι κάλπες, σε μια βδομάδα από τώρα. Δηλαδή, αν θα είναι πιο ισχυρός ο λαός για να αντιπαλέψει όλα τα προβλήματα που θα είναι εδώ και φυσικά τους παράγοντες που τα δημιουργούν: Την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, έχοντας τη συναίνεση όλων των άλλων» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι, κρίνεται επιπλέον κι αν θα είναι περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που «θα χαλάνε τη σούπα της αντιλαϊκής συναίνεσης όλων των άλλων μέσα στο ευρωκοινοβούλιο» και «θα σπάνε την ομοφωνία στα ψηφίσματα που υπαγορεύουν τα διάφορα λόμπι και θα αποκαλύπτουν στον λαό την αλήθεια για το τι μαγειρεύουν εκεί μέσα».

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις πληγές για τα λαϊκά νοικοκυριά.

«Ούτε χρυσά κουτάλια είδε ο λαός, ούτε σύγκλιση, ούτε ειρήνη. Μόνο ανισότητες, θυσίες, μνημόνια και πολεμική εμπλοκή. Είδε εργοστάσια να κλείνουν και να πηγαίνουν σε άλλες χώρες για να βγάλουν οι ιδιοκτήτες τους μεγαλύτερα κέρδη. Είδε ελληνικά αγροτικά προϊόντα να μένουν απούλητα την ώρα που κατώτερης ποιότητας εισαγόμενα πλημμύριζαν την αγορά. Τώρα βλέπει μέχρι και προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα να πουλιούνται πιο φθηνά σε άλλες χώρες με

μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ από ό,τι εδώ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας , που έκανε επίθεση στους «υπερασπιστές της ΕΕ» για τους οποίους είπε ότι «μαλώνουν μέρα-νύχτα δήθεν για την τιμή της φέτας».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν μαλώνουν όμως για την

αιτία του προβλήματος. Γιατί όλοι αυτοί είναι που τα κόμματά τους ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που προβλέπει ακριβώς αυτό: Ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων, υπηρεσιών, εργαζομένων. Αυτά υπηρετούν και σήμερα. Σε απλά ελληνικά: όπου θέλει, ό,τι θέλει και όπως θέλει το κεφάλαιο με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο κέρδος. Αυτές είναι οι αξίες και οι αρχές της ΕΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκβιάζει τον λαό «με τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα για να υφαρπάξει την ψήφο του: "Σταθερότητα ή αστάθεια"; "Ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα στην ΕΕ"; "Ποιος θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη"», σχολιάζοντας επιπλέον και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τελευταία 2,5 χρόνια μετά το σεισμό, οι σεισμόπληκτοι των Δήμων Μινώα-Πεδιάδος και Αρχάνων Αστερουσίων λέγοντας ότι «είναι παρατημένοι», «ζουν στα συντρίμμια ή στο αίσχος των οικίσκων, χωρίς αποζημιώσεις και μάλιστα κινδυνεύουν ακόμη και τα γκρεμισμένα σπίτια τους από τα funds και τους τραπεζίτες».

Ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε και στον τουρισμό με τους χιλιάδες όπως είπε, ξενοδοχοϋπαλλήλους που θα δουλέψουν και φέτος σε συνθήκες γαλέρας στα πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού.

«Ας βάλουμε λοιπόν στη ζυγαριά τα 20,5 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις του 2023 με την αύξηση μόλις κατά 5% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στη εστίαση, όπου βέβαια εφαρμόζεται, η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Μια αύξηση που

δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις απώλειες του πληθωρισμού» είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ , που έκανε αναφορά και στην έλλειψη εργατικών χεριών στον κλάδο, την στιγμή που όπως τόνισε, «καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε χειρότερες συνθήκες από πέρυσι, με μισθό κάτω από αυτόν του 2011».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στην κατάσταση στην υγεία, την υποστελέχωση και τα προβλήματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, την παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που παραμένει κλειστή, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση διαλύει αργά και σταθερά τις δημόσιες μονάδες υγείας ή εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες τους, ενώ ενισχύει τις ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, αφήνοντας τους ασθενείς με τις οικογένειες τους βορά στους ιδιώτες».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε και για τα «κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας» όπως χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που όπως σημείωσε, λένε ότι η χώρα απομακρύνεται από την ΕΕ και αυτοί είναι που θα τη φέρουν κοντά.

«Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο: ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην ΕΕ, που σημαίνει ότι είναι με τα μπούνια μέσα στην πολιτική της, η οποία βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας» ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ σχολίασε επιπλέον, ότι «μια τέτοια "αντιπολίτευση" είναι δώρο θεού για την κυβέρνηση της ΝΔ και η μεγαλύτερη ομολογία ότι αυτά τα κόμματα, παρά τις μεταμφιέσεις τους και τα μεγάλα λόγια ότι "θα τα αλλάξουν όλα", δεν έχουν τελικά σκοπό να αλλάξουν τίποτα».

Ο κ. Κουτσούμπας καταλήγοντας, είπε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί. Είναι ψήφος αγώνα και ελπίδας, ψήφος οργής, αλλά και ψήφος προοπτικής. Ψήφος που θα κάνει κρότο, που θα ακουστεί και στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες».