Quantcast

Debate Κυρανάκη – Μπάρκα στον Realfm 97,8: Οι νέες εκλογές και οι δηλώσεις Ξυδάκη

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπάρκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

«Η κάλπη είναι άδεια. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, πρέπει να κερδίσουμε από την αρχή τις εκλογές. Προφανώς μας δίνει ένα προβάδισμα το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, αλλά μακριά από εμάς οποιαδήποτε αλαζονεία. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα εκ νέου για να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζεται ένα σταθερό τιμόνι για να πάει μπροστά η χώρα. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που έχουμε μια τόσο μεγάλη επιβράβευση κυβερνητικής πολιτικής και μια τόσο μεγάλη κατάρρευση της αντιπολίτευσης» είπε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε ότι «θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

«Η θέση που ξεκινάμε είναι μειονεκτική. Έχουμε χάσει μια πρώτη εκλογική μάχη με μεγάλη διαφορά. Υπάρχει νέα εκλογική αναμέτρηση μπροστά μας, ο κόσμος θα αποφασίσει με νέο εκλογικό σύστημα. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να είναι πλειοψηφική στη μάχη αυτή. Η συζήτηση θα είναι προγραμματική. Εκ των πραγμάτων είναι μια δύσκολη μάχη» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με την δήλωση αυτή. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Χάνουμε την ουσία, η ουσία είναι το πολιτικό μας σχέδιο δεν ψηφίστηκε από τον λαό. Πρέπει να το σεβαστούμε απολύτως και να κάνουμε μια νέα προσπάθεια» σχολίασε ο κ. Μπάρκας για τα όσα είπε ο Νίκος Ξυδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”».