Quantcast

Debate Χατζηγεωργίου - Ράπτη στον realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Ζωή Ράπτη.

"Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ουσιαστικά ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχαμε από τη δανειακή σύμβαση, όμως η δανειακή σύμβαση ήταν αυτή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, το τρίτο μνημόνιο όπως το λένε, και αυτή η δανειακή σύμβαση επέβαλε αχρείαστους φόρους, αχρείαστα ύψη ασφαλιστικών εισφορών και περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα. Αυτά τα τέσσερα χρόνια όλοι έχουμε φτωχύνει, δεν έχει ανέβει το εισόδημά μας" δήλωσε η κ. Ράπτη.

"Το θετικό είναι επιτέλους η ΝΔ παραδέχεται ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ολοκληρώσαμε κάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτό που κάναμε εμείς κατά τα 4,5 χρόνια που βρισκόμαστε στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν αφενός να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφετέρου να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Προφανώς δεν τα έχουμε κάνει όλα, δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας" ανταπάντησε η κ. Χατζηγεωργίου.

"Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έχουμε φτωχύνει ως χώρα ή ότι έχουν φτωχύνει οι πολίτες από το 2015 μέχρι το 2019. Κάνοντας τη σύγκριση ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να καταλάβει ότι η σύγκριση είναι προς τη θετική μεριά για τον ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε η υφυπουργός.