Quantcast

Δένδιας: Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου ανέδειξε τον θετικό τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται το μεταναστευτικό

Εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στο τέλος της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

«Η επίσκεψη του Πάπα είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα, διότι ανέδειξε το σημαντικό και θετικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το μεταναστευτικό - προσφυγικό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της επίσκεψης του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.

«Προστατεύει και νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, για τον ανθρώπινο πόνο», προσέθεσε. «Η επίσκεψη του Ποντίφικα πέτυχε αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλη την Οικουμένη».

Ο κ. Δένδιας, που αποχαιρέτησε τον Πάπα εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση μετά τη διήμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα, τόνισε πως υπάρχει και ένα παράλληλο κέρδος. «Το Βατικανό είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας με μεγάλη επιρροή και εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στο σύνολο του κόσμου και με μια τεράστια σημασία στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά, που ενδιαφέρει τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τούτο, λοιπόν, οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν και μια μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Και σήμερα μετά από αυτή την επίσκεψη, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο», κατέληξε.