Δένδιας: Σε πρωτοφανή επίπεδα η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία - Γυρίσαμε την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και τον λαϊκισμό

Ως την πλέον πολύπλοκη κατάσταση των τελευταίων ετών διεθνώς χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τη σημερινή συγκυρία μη διστάζοντας να πει πως η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα

Ο κ. Δένδιας τοποθετήθηκε στη Βουλή επί της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού απευθύνοντας έκκληση για εθνική συνεννόηση και ομοψυχία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα επιμένει στον διάλογο και τη διπλωματία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων συνεχίζουμε να προτάσσουμε την πολιτική του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα ακολουθεί εξωτερική πολιτική η οποία στηρίζεται στις αρχές καλής γειτονίας, στο σεβασμό διεθνούς δικαίου και δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου, μονομερείς ενέργειες».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα μας παρασύρει στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή». Απαντώντας δε στις φωνές που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μόνη της είπε χαρακτηριστικά: «Αν απαιτηθεί, παρ’ότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι».

Ο Υπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια, αφού τόνισε ότι στεκόμαστε «με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απειλή», επισήμανε: «Η απραξία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστούν πολιτική. Είναι ο καιρός ανάληψης πολιτικού κόστους. Να κινούμαστε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας».

Παράλληλα, φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα και προς το εσωτερικό λέγοντας ότι: «Γυρίσαμε την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και στον λαϊκισμό, στην ψευδαίσθηση του ανάδελφου έθνους».