Quantcast

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Χυδαία πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στους νεκρούς - Τι είπε για λιανεμπόριο και εμβόλια

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τον για άσκηση πολιτικής με χυδαίο τρόπο πάνω στους νεκρούς. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπήρξε επίσημη εισήγηση των ειδικών για αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και την πρώτη του Δεκεμβρίου γιατί είναι το μόνο σημείο που η Ελλάδα ήταν πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο θανάτων. “Ουδέποτε αρνήθηκα ότι η συγκεκριμένη περίοδος ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το να κρατάτε μία εβδομάδα και να στέκεστε με επιμονή σε αυτό το στοιχείο δεν είναι άδικο, είναι παντελώς αναξιοπρεπής στάση και κατώτερο των περιστάσεων. Δεν τιμάτε τον αγώνα των υγειονομικών και δεν απαντάτε στο βασικό ζητούμενο. Ότι εδώ δεν έχουμε κανονικές καταστάσεις” είπε . Δικαιολογώντας αλλαγή στις αποφάσεις ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις σε κατάσταση πανδημίας.

Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός απάντησε στον ρυθμό εμβολιασμού και αποκάλυψε ότι υπάρχει μικρή ανησυχία για τον αν οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συμφωνία: “Δυστυχώς η PFIZER ενημέρωσε σήμερα ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν τον επόμενο μήνα λιγότερες από τις προγραμματισμένες δόσεις. Καταλαβαίνετε ότι αν είχαμε προχωρήσει χωρίς προγραμματισμό θα θέταμε σε κίνδυνο τη δεύτερη δόση;” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος δε, στη φήμη ότι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν μόνες τους σε διαπραγμάτευση σε βάρος της κοινής ευρωπαϊκής συμφωνίας είπε ότι ακούει τις πληροφορίες πως η Γερμανία έχει προχωρήσει σε τέτοια παραγγελία ωστόσο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά αν επιβεβαιωθεί θα καταδικαστεί.

Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μόλις ενημερώθηκε για τη θετική εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας. Τόνισε δε, ότι ουδέποτε το λιανεμπόριο ως κλάδος εντοπίστηκε ως εστία μετάδοσης του ιού.