Quantcast

Δημήτρης Καμμένος: «Πολιτικά ηλίθιοι», ή δεν ξέρουν τι υπέγραψαν οι «6» που συντάχθηκαν με την κυβερνητική πλειοψηφία

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», επιτέθηκε με σφοδρότητα, τόσο στον Τέρενς Κουίκ, που ορκίστηκε χθες βουλευτής στη θέση του παραιτηθέντος, Θανάση Παπαχριστόπουλου, όσο και στους υπόλοιπους 5 βουλευτές που με δήλωση τους έχουν συνταχθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου, που δεξιοί βουλευτές καλούνται και υπογράφουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης σε αριστερή Κυβέρνηση, γεγονός που παραπέμπει σε άλλες εποχές όταν «κακοί δεξιοί» έκαναν κάτι αντίστοιχο σε αριστερούς.

Σχολιάζοντας ειδικά την περίπτωση του κ. Κουίκ, υπογράμμισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με «παρά φύση έδρα», ενώ αναρωτήθηκε τι θα πράξουν σε λίγες μέρες, η κυρία Κουντουρά, η κυρία Παπακώστα και οι κύριοι Κόκκαλης και Κουίκ, όταν σε λίγες μέρες θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, για ουδετερόθρησκο κράτος.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι μοιράζει «καρέκλες» σε όσους τον γλείφουνε… και τους αναγκάζει να υπογράφουν δήλωση υποτέλειας. Παράλληλα δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας συμμετείχε στην διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ, καθώς τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα, όπως στην περίπτωση του κ. Παπαχριστόπουλου για τον οποίον είχε ζητήσει τη διαγραφή του, αλλά δεν εισακούστηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, αλλά και στην περίπτωση του κ. Κουίκ.

Τέλος επανερχόμενος στην περίπτωση των έξι ανεξάρτητων βουλευτών που με δήλωση τους θα στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «αν δεν είναι πολιτικά ηλίθιοι, τότε δεν έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν στη δήλωση τους, καθώς αν δεν ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο από αυτά που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να έχουν νομικές συνέπειες».