Quantcast

Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Tι πιστεύει η πλειοψηφία για την υπόθεση Novartis

Στις 13,5 μονάδες δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει ποσοστό 39,5% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ τους να διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3%, το ΜέΡΑ25 με 4%.

Σε ερώτηση πώς αξιολογούν τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Το 28% "καλύτερα απ' ότι περίμενα", το 30% "καλά... όπως περίμενα", το 21% "άσχημα... όπως περίμενα", το 9% "χειρότερα απ' ότι περίμενα", ενώ το 12% απαντά Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ.

Στην ίδια ερώτηση, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 90% απαντά "καλύτερα απ' ότι περίμενα" και "καλά... όπως περίμενα". Σε ποσοστό 40% οι ερωτηθέντες που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, απάντησαν "άσχημα... όπως περίμενα".

Σχετικά με την έως τώρα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 7% δηλώνει "καλύτερα απ' ότι περίμενα", το 20% "καλά... όπως περίμενα", το 37% "άσχημα... όπως περίμενα", το 20% "χειρότερα απ' ότι περίμενα" και το 16% απαντά Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το 22% απάντησε "σίγουρα θετικά", το 32% "μάλλον θετικά", το 13% "μάλλον αρνητικά", το 11% "σίγουρα αρνητικά" και το 22% απάντησε πως δεν παρακολούθησε και δεν έχει ενημερωθεί.

Πώς απαντούν στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι της ΝΔ και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ:

Στη δημοσκόπηση τέθηκε ερώτημα και σχετικά με την υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν υπήρξε διάθεση πολιτικής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, το 28% απάντησε "σίγουρα ναι", το 20% απάντησε "μάλλον ναι", το 15% απάντησε "μάλλον όχι", το 16% "σίγουρα όχι" και το 21% ΔΓ/ΔΑ.

Σε ερώτηση "πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα, τους τελευταίους έξι μήνες, πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;", το 23% των ερωτηθέντων απάντησε "σίγουρα σε σωστή", το 41% "μάλλον σε σωστή", το 17% "μάλλον σε λάθος", το 12% "σίγουρα σε λάθος" και το 7% απάντησε Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική τηλεφωνική, με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, και διενεργήθηκε το διάστημα 17 και 18 Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.110 ατόμων.