Quantcast
Δημοσκόπηση GPO: «Ανοίγει» η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κασσελάκης - Μόλις το 6,1% πιστεύει ότι είναι Αριστερός - ΒΙΝΤΕΟ - Real.gr

Δημοσκόπηση GPO: «Ανοίγει» η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κασσελάκης – Μόλις το 6,1% πιστεύει ότι είναι Αριστερός – ΒΙΝΤΕΟ

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23-24 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.110 ατόμων.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του Star πραγματοποίησε η GPO με αφορμή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 23,7 μονάδες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται μόλις μια ποσοστιαία μονάδα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: 

ΝΔ 36,6%

ΣΥΡΙΖΑ 12,9%

ΠΑΣΟΚ 11,9%

ΚΚΕ 8,5%

Σπαρτιάτες 3,5%

Ελληνική Λύση 5,4%

Νίκη 2,5%

Πλεύση Ελευθερίας 2,3%

Άλλο 4,3%

Λευκό/Άκυρο 1,9%

Δεν θα ψηφίσω 0,9%

ΔΞ/Δεν έχω αποφασίσει 9,3%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός – Στην τρίτη θέση ο Κασσελάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,8%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 12,1%, ο «κανένας» με 18,1% και στο 8%  η απάντηση ΔΞ/ΔΑ.

Η εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα για την κατεύθυνση που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων είπαν ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση σε ποσοστό 70,6%, ενώ προς τη σωστή το 22,6%.

Στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν αντίστοιχα πως το κόμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε ποσοστό 77,7%, ενώ προς τη λάθος θεωρεί το 13,1%.

Όσο για το τι θα πρέπει να γίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, το 48,6% λέει ότι «θα πρέπει να παραμείνουν και να μπορούν να ασκούν κριτική», ενώ το 43% πως «πρέπει να αποχωρήσουν από το κόμμα».

Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος.

Για το τι πιστεύουν ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης:

Αριστερός 6,1%

Κεντροαριστερός 17,4%

Κεντρώος 15,6%

Κεντροδεξιός 17%

Δεξιός 14,3%

Τίποτα από τα παραπάνω 20,2%

ΔΞ/ΔΑ 9,4%

Η ανησυχία για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Σε σχέση με τις εξελίξεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα με τον πόλεμο στο Ισραήλ το 65,4% είπε «να τηρήσει αυστηρή στάση ουδετερότητας», το 18,4% «να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ», το 11,5% «να πάρει θέση υπέρ της Παλαιστίνης» και 4,7% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δείτε τη δημοσκόπηση:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR