Quantcast

Δούρου: Δε συνομιλώ με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, δε ζήτησαν συγγνώμη, και θέλουν να πάρουν και την Περιφέρεια

Για το θέμα της απλής αναλογικής, το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στον πολιτικό χάρτη αλλά και την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, τοποθετήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

 Η Περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με τη φράση που της αποδίδεται περί δήθεν ‘στραβής' στην περίπτωση της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. «Είπα ακριβώς το αντίθετο. Στη συνέντευξή μου είπα ότι και αν ακόμη κάποιος αισθάνεται ότι έγινε ‘στραβή στη βάρδιά του', πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». 

«Είπα ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί γιατί άλλη είναι η ευθύνη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, άλλη του Υπουργού και κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι εγώ δεν θέλω να αναλάβω κάποια ευθύνη».

Σημείωσε ότι η φράση της έγινε αντικείμενο παραπληροφόρησης «από την Ομάδα Αλήθειας και δημοσιογράφους» και η ίδια λοιδορήθηκε ακόμη και όταν προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρότι οι «Περιφερειάρχες δεν έχουν ασυλία, όπως οι Υπουργοί». «Μιλώ με τους πολίτες. Δε συνομιλώ με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, δε ζήτησαν συγγνώμη, και θέλουν να πάρουν και την Περιφέρεια. 'Αφησα αναπάντητη τη χολή τους».

Αναφερόμενη στην απλή αναλογική η περιφερειάρχης είπε ότι την θεωρεί «τομή δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», προσθέτοντας «χρειαζότανε η συγκεκριμένη κυβέρνηση που πιστεύει ότι δεν πρέπει να νοθεύεται η ψήφος γιατί με το προηγούμενο σύστημα, η ψήφος δεν είχε αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση».

Δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι και δε σταματώ να αγωνίζομαι τώρα.

Σχολιάζοντας το θέμα των δημοσκοπήσεων, η Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι το 2014 οι δημοσκοπήσεις την έδειχναν δεύτερη, και Τρίτη, τόνισε ότι «Δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι και δε σταματώ να αγωνίζομαι τώρα, ιδίως τώρα που τα πράγματα είναι για την Περιφέρεια Αττικής πάρα πολύ επικίνδυνα αν την αναλάβουν άνθρωποι […] που ήταν μέρος του προβλήματος».

Εκατομμύρια συμπολίτες μας είδαν για πρώτη την Περιφέρεια να ασχολείται με τα προβλήματά τους

Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο που εξελίσσεται κατά την πρώτη της θητεία στην Περιφερειακή Διοίκηση, συμπληρώνοντας ότι «αν χαθεί η Περιφέρεια θα δημιουργηθούν προβλήματα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που για πρώτη φορά είδαν την Περιφέρεια να ασχολείται με τα προβλήματά τους, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλά-καλά δεν ήταν γνωστός ο θεσμός».

Τέλος, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επιχειρώντας έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε στη θητεία της η Περιφερειάρχης είπε: «όταν αναλάβουμε υπήρχαν τέσσερις μελέτες αντιπυρικές και 50 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 168 αντιπλημμυρικά 514 εκατομμυρίων, μιλάμε για 5 εκατομμύρια στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 4,5 εκατομμύρια στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και περιμένουν την έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».