Quantcast

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας σε ογκολογικά νοσοκομεία από τη ΝΔ

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας σε ογκολογικά νοσοκομεία διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου.

Η σημερινή δράση της Νέας Δημοκρατίας είναι αφιερωμένη στο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Έφη Μυροθέου, που έφυγε από τη ζωή μέσα στην πανδημία, δίνοντας θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Νοιαζόμαστε», η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, η οποία πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της δράσης, στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο  γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και σύζυγος της Έφης Μυροθέου, Βασίλης Φεύγας και η γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού, Πίστη Κρυσταλλίδου, επισκέφθηκαν το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «'Αγιος Σάββας» και έδωσαν αίμα για τους ανθρώπους που νοσούν.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: «Η πανδημία δυσχέρανε ακόμη περισσότερο τη ζωή των ογκολογικών ασθενών. Το εμβόλιο που έχουμε πλέον στα χέρια μας αναπτερώνει την παγκόσμια ελπίδα. Η πιο μεγάλη όμως δύναμη πηγάζει από τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Με τον εθελοντισμό ενισχύουμε όσους αγωνίζονται για τη ζωή τους και αντλούμε κουράγιο ενθυμούμενοι όλους αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας. Ανάμεσα τους και τη φίλη μας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Έφη Μυροθέου. Στη μνήμη της αφιερώνουμε τη σημερινή μας δράση».

Μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος σημείωσε: «Στην κρίσιμη αυτή κατάσταση της πανδημίας, οι ανάγκες σε αποθέματα αίματος είναι διαρκώς αυξανόμενες. Όλοι μπορούμε, διαθέτοντας μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας, να χαρίσουμε το πολύτιμο δώρο της ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Με την αιμοδοσία δείχνουμε έμπρακτα την υποστήριξη μας στους ασθενείς».