Quantcast

Ελληνοτουρκικά - Αβραμόπουλος: «Όσο υπάρχει κρίση στην περιοχή θα επιδεινώνεται η κατάσταση» - ΒΙΝΤΕΟ

Τι δήλωσε για τα νέα πρόσωπα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρώην επίτροπος της ΕΕ και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρώην επίτροπος ΕΕ και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Με αφορμή την έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας: «Όσο υπάρχει κρίση στην περιοχή θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Ο ρόλος της Τουρκίας, έρχεται να δέσει με την κρίση στην περιοχή».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών στην Τουρκία και τον νέο σχηματισμό κυβέρνησης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι «επιχειρεί ολική επαναφορά στο διεθνές σκηνικό με σκοπό να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο. Ο Φιντάν έχει μια εμπειρία από το παρελθόν, είναι έμπιστος σε αυτήν τη θέση όπως έμπιστος είναι και ο Ιμπραήμ Καλίν».

Όπως σχολίασε, στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση μπήκαν πιο «έμπιστοι» άνθρωποι του Ερντογάν, ένα επιτελείο που αποτελείται από νομιμόφρονες στον ηγέτη Ερντογάν”.

Επίσης εκτιμά ότι η Άγκυρα θέλει να στραφεί προς την Δύση.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ότι ο Ερντογάν «ανοίγει ένα νέο παράθυρο φιλίας».

«Ας μην χάσουμε την ευκαιρία, για ηρεμία στο Αιγαίο και σταθερότητα» τόνισε ακόμη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.