Quantcast

Ελπίδες από τα νέα φάρμακα - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάθεσή τους σε νοσοκομεία και φαρμακεία

Ξεκινά η χορήγηση του σκευάσματος της Merck. Πότε έρχεται στην Ελλάδα το χάπι της Pfizer. Με ποια κριτήρια θα συνταγογραφούνται στους ασθενείς. «Οι νέες μεταλλάξεις κρίνουν την πορεία της πανδημίας», λένε στην «R» έγκριτοι επιστήμονες. Τι προβλέπουν για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών τις επόμενες εβδομάδες.

Πάνω από περίπου 30.000 θεραπείες με αντιικά χάπια κατά του κορωνοϊού ετοιμάζεται να ρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στη μάχη με την πανδημία το επόμενο διάστημα. Αρχικά με το αντιικό χάπι Μolnupiravir της Merck και σε δεύτερη φάση με το χάπι Paxlovid της Pfizer. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό όπλο κατά του κορωνοϊού που βάζει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση, το οποίο προστατεύει πολίτες που νοσούν και μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο αρκεί να χορηγηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί θετικός.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

«Οι νέες μεταλλάξεις κρίνουν την πορεία της πανδημίας»

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση του πέμπτου επιδημικού κύματος, στο οποίο κυριαρχεί το στέλεχος «Ομικρον», που έχει ήδη ξεκινήσει, θα οδηγήσει στην ενδημικότητα του ιού και στη λήξη της πανδημίας.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Αλλάζουν τα δεδομένα για την «Ομικρον»

Διαψεύδοντας τα αισιόδοξα σενάρια επιστημόνων και υγειονομικών Αρχών, η μετάλλαξη «Ομικρον» όχι μόνο δεν φαίνεται να εκτοπίζει σε απόλυτο βαθμό τη μετάλλαξη «Δέλτα», αλλά εμφανίζεται πιο μεταδοτική, ενδεχομένως και πιο επικίνδυνη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews