Quantcast

Ενωση Κεντρώων: Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Οι δηλώσεις της κ. Ντ. Μπακογιάννη, ότι θα αποκαλεί τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία" αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη για τη θέση της ΝΔ, όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Στην Βουλή καταψήφιζε την συμφωνία η ΝΔ και την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη της δηλώνουν ...ανακουφισμένα ότι σέβονται το αποτέλεσμα των "153" προθύμων βουλευτών. Η υποκρισία της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων με αφορμή την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει πια τίποτα και το θέμα έληξε. Δηλαδή το φρόνημα του ελληνικού λαού εκβιάστηκε, δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν έγινε και μια Κυβέρνηση που τα παρεχώρησε όλα στους Σκοπιανούς μας λέει ότι το θέμα έκλεισε» υπογραμμίζει και δηλώνει ότι «δεν συμφωνεί με τέτοια τετελεσμένα, δημοψήφισμα μπορεί να γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την συμφωνία των Πρεσπών και να ακολουθήσει διακήρυξη της χώρας μας προς όλα τα μέλη του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι στην Ελλάδα άλλα ήθελε ο λαός και άλλα έπραξε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Η Ένωση Κεντρώων καταλήγει  ότι «ανώτατος άρχοντας σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι ο λαός και αν μια κυβέρνηση πράξει ενάντια στην κυρίαρχη θέλησή του, παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι».