Quantcast

Ένταση στη Βουλή για το φοιτητικό συλλαλητήριο - Κικίλιας: Απευθύνω έκκληση, είναι επιβαρυμένη η κατάσταση στην Αττική

Με την αναμενόμενη ένταση καθώς η συνεδρίαση συμπίπτει χρονικά με το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη πως ο κ. Χρυσοχοΐδης και  η πλειοψηφία θα έχουν την ευθύνη αν συμβεί το ο,τιδήποτε σήμερα και πως  δεν πρέπει να διανοηθεί να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν  με πρόσχημα την πανδημία προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. 

«Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο αττικής. Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς. Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι παράνομα και αντισυνταγματικά η κυβέρνηση και η Αστυνομία απαγόρευσαν το συλλαλητήριο: "Είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, ότι υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Για ψέματα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης λέγοντας: «Η στάθμιση της δημόσιας υγείας προβλέπει περιοριστικά μέτρα. Οι περιορισμοί και στις συναθροίσεις έχουν κριθεί συνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την συνταγματικότητα δεν θα την κρίνει ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα καλέσατε να γίνουν επεισόδια για να επιρρίψετε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Κανείς δεν είναι a priori  υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να αναφερθεί σε ζητήματα Δημοκρατίας ας δει τι έστησε η δική του κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αρκετά με το θράσος» είπε.

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης έστρεψε και ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς λέγοντας ότι την ανυπακοή την  προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης καλώντας όλους σε εγρήγορση ενόψει νέου , τρίτου κύματος πανδημίας. 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης: "Μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι σήμερα στην Αθήνα και σε όλη Ελλάδα δίνουν σήμερα απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης που είναι το μόνιμο συστατικό της πολιτικής της για να προωθήσει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της να κάνει ότι θέλει. Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός μας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, δεν θα κάνουν πίσω" είπε.