Quantcast

Ένταση στην προκαταρκτική - ΝΔ: Η Τουλουπάκη έστειλε μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των εγγράφων και εμβάσματα προς κοινό τραπεζικό λογαριασμό της Ελ. Ράικου και του συζύγου της και το αίτημα δικαστικής συνδρομής για τον Δ. Αβραμόπουλο.

Σε κλίμα μεγάλης έντασης άρχισε η συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με τη Νέα Δημοκρατία να διαμαρτύρεται έντονα για την κίνηση  της εισαγγελέως κατά Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να αποστείλει στην Επιτροπή μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δια του Θανάση Πλεύρη η ΝΔ διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας ότι η κα Τουλουπακη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας κι απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο Σπύρος Λαππας και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από λίγες ημέρες .

Σε καταγγελία για επιλεκτική αποστολή στοιχείων από την κυρία  Τουλουπακη προχώρησε και το Κίνημα Αλλαγής δια του Βασίλη Κεγκέρογλου με την πλειοψηφία να προτείνει καταγγελία και επιφύλαξη για άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος.

Μεταξύ των εγγραφών που έχει αποστείλει η κα Τουλουπάκη στην επιτροπή είναι η καταγραφή τριών εμβασμάτων από φαρμακευτικές εταιρείες -και της Novartis- σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό της τέως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς  Ελένης Ράικου και του συζύγου της αλλά και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ ζητώντας στοιχεία για λογαριασμούς που διατηρούσε στις ΗΠΑ ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η αποκάλυψη των εγγράφων και ειδικά τα εμβάσματα προς λογαριασμό της κ. Ράικου πυροδότησε μεγάλη ένταση καθώς λίγη ώρα αργότερα στην επιτροπή μπήκε η κυρία Ράικου προκειμένου να αρχίσει η κατάθεση της.