Quantcast

ΕΟ ΚΚΕ: Γυναίκες και άντρες να μπουν στον αγώνα για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για την «προώθηση της ισότητας των φύλων όσον αφορά την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία τους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την πολιτική αντιμετώπισης των γυναικών ως ανεκμετάλλευτη δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού». 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, τόνισε στην παρέμβασή του ότι, «το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ΝΔ για τα εργασιακά υλοποιεί κατευθύνσεις της ΕΕ και κάλεσε στο δυνάμωμα του αγώνα των εργαζομένων ώστε να ανατραπεί το αντεργατικό νομοσχέδιο».

«Η Έκθεση αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν ανεκμετάλλευτη δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού για την «κάλυψη ελλείψεων στην αγορά εργασίας της ΕΕ». Στο επίκεντρο θέτει την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων, και όχι τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών» ανέφερε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

«Εξάλλου οι ανάγκες των γυναικών, το δικαίωμα στην μητρότητα, στη σταθερή δουλειά ξηλώνονται περαιτέρω με το νομοσχέδιο έκτρωμα, που υλοποιεί κοινούς στόχους ΕΕ και μεγαλοεργοδοσίας για κατάργηση της 8ωρης δουλειάς, διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, δουλειά Κυριακές κι αργίες, απλήρωτες υπερωρίες.

Τα σύγχρονα επιστημονικά τεχνολογικά επιτεύγματα δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Όμως η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η πολιτική ΕΕ και αστικών κομμάτων τα μετατρέπει σε δεσμά για άνδρες και γυναίκες, σε εργαλείο αύξησης της εντατικοποίησης της εργασίας, διεύρυνσης της δουλειάς-λάστιχο με βάση την αντιδραστική κατεύθυνση της «συμφιλίωσης επαγγελματικής-προσωπικής ζωής», ενισχύοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και τόνισε καταλήγοντας:

«Είναι σήμερα αναγκαίο γυναίκες και άνδρες, να μπουν μαζικά στον αγώνα να ανατραπεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, να δυναμώσει η διεκδίκηση για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο».