Quantcast

EO KKE: Οι εργαζόμενοι με αγώνα να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας του εισοδήματος - ΒΙΝΤΕΟ

 Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τις «ενωσιακές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Τα λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα, σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Πρόκειται για αποτελέσματα της στρατηγικής απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης, των πράσινων φόρων, που γιγαντώνονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις κυρώσεις στη Ρωσία και τα αντίμετρα.

Οι "προειδοποιήσεις" για τον επικείμενο "δύσκολο χειμώνα" συνοδεύονται με μέτρα-κοροϊδία για τον λαό που εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τον τεράστιο πληθωρισμό. Την ίδια στιγμή οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ πριμοδοτούν τους μεγάλους ενεργειακούς κι άλλους ομίλους από τη βαριά φορολόγηση του λαού, το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, θωρακίζοντάς τους για την ενδεχόμενη νέα κρίση. Προετοιμάζουν εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ που πληρώνουν οι λαοί στα πλαίσια της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα».

«Ο εργαζόμενος λαός να κλιμακώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να απαιτήσει κατάργηση των άδικων φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, την ενέργεια, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, και φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%. Να διεκδικήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη, με κατάργηση των απαράδεκτων ευρωενωσιακών όρων και τελών», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: 902.gr.