Εορτή των Τριών Ιεραρχών - Τι δήλωσε η Ζαχαράκη στον realfm 97,8 για την αργία

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον realfm 97,8 μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα

"Υπήρξε νομοτεχνική βελτίωση. Η αλλαγή που έγινε στην διάταξη είναι ότι θα τηρείται το ωρολόγιο πρόγραμμα αφού έχουν τελειώσει οι εορταστικές εκδηλώσεις. Αλλά νομίζω ότι στην ουσία του θέματος και συνάδει και με την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου, έχουμε να κάνουμε με την αποκατάσταση ουσιαστικά της εορτής" δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "είναι καλύτερο, μια γιορτή που τιμά το πνεύμα και τα γράμματα να γιορτάζεται μέσα στο σχολείο. Άρα θα υπάρχει αυτός ο συνδυασμός, των εορταστικών εκδηλώσεων, της αναφοράς στο πολυποίκιλο έργο των Τριών Ιεραρχών και βέβαια η ολοκλήρωση των μαθημάτων με το ωρολόγιο πρόγραμμα".

"Δεν καταργείται η αργία και παλιότερα αν θυμάστε πηγαίναμε στο σχολείο κανονικά. Πηγαίναμε στην εκκλησία και μετά πηγαίναμε στο σχολείο και κάναμε τον εορτασμό. Άρα ουσιαστικά αποκαθίσταται αυτό που συνέβαινε και παλιά. Και όπως είδατε τελικά, αυτό το γεγονός ότι η πολύ σημαντική αυτή ημέρα, η προσφορά των Τριών Ιεραρχών, αλλά και η προσφορά στο πνεύμα και στα γράμματα, αποκαθίσταται με το να γίνεται εντός του σχολικού χώρου, που μπορούν τα παιδιά να μάθουν για αυτό με μια διαφορετική αν θέλετε προσέγγιση σε κάθε σχολικό χώρο και συγχρόνως μετά να κάνουν και τα μαθήματά του" τόνισε.