Quantcast

Επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας - Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις νέες εισηγήσεις συνεργατών του για πρόωρες εκλογές

Ισχυροι μετασεισμοί στην πολιτική σκηνή από τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ. «Ομολογία ενοχής» τις χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για «ελληνικό Watergate». Eξεταστική επιτροπή ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Το παρασκήνιο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εισαγγελέας και το μοιραίο λάθος του Παναγιώτη Κοντολέοντος, που οδήγησε στην εκπαραθύρωσή του. Αγωγές Δημητριάδη κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που τον κατηγορούν ότι συνδέεται με το λογισμικό υποκλοπών Predator.

Μετασεισμούς στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι δύο διαδοχικές παραιτήσεις, του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, το πρωί της Παρασκευής. Αν και - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- δεν συνδέονται μεταξύ τους, ήρθαν στον απόηχο των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας τηλεφωνικών υποκλοπών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας και απορρίπτει νέες εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, σε συνεργάτες του για τις σκληρές αποφάσεις που πήρε και θα πάρει.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν αλλάζει τον εκλογικό σχεδιασμό του, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις με τις καταγγελίες για υποκλοπές και παρότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη του εισηγούνταν «κάνε εκλογές για να τελειώσουν τώρα η τοξικότητα και οι εμπνευστές της».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews