Quantcast

Επισήμως σε προεκλογική περίοδο - 7 Ιουλίου εκλογές και 17 Ιουλίου ορκωμοσία νέας Βουλής

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επισήμως σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται από τις 19:48 της Τρίτης 11 Ιουνίου η χώρα μετά από τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και λήξης της ΙΖ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου από τον Φρούραρχο Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα συγκληθεί ξανά για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών στις 11 το πρωί της 17ης Ιουλίου ώστε να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η εκλογή νέου Προεδρείου και αν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση οι προγραμματικές δηλώσεις.

Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και ο  Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Π. Τσίπρας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:

«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΖ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 7η  Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Ιουλίου 2019,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 ».

Με τη θυροκόλληση του προεδρικού Διατάγματος αρχίζουν να τρέχουν οι προθεσμίες για την ανακήρυξη υποψηφίων αλλά και οι σχετικοί περιορισμοί.