Επίσκεψη Κουτσούμπα στην έκθεση αρχειακού υλικού του Κόμματος «Ένας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Την έκθεση αρχειακού υλικού του Κόμματος, με τίτλο: «Ένας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ» στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την επίσκψη τόνισε ότι «την έκθεση αυτή που γίνεται με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας και την μεγάλη ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944, 75 χρόνια μετά δηλαδή, με πλούσιο αρχειακό υλικό από το ιστορικό Αρχείο του Κόμματος, για τις εκδόσεις όλα αυτά τα 100 χρόνια ηρωϊκής δράσης του ΚΚΕ πρέπει να την επισκεφθούν όλοι και όλες Καθημερινά με πρόγραμμα οι οργανώσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας, των Κομματικών Οργανώσεων, άλλοι μαζικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές, σχολεία, σχολές γιατί η γνώση είναι δύναμη».  

«Σήμερα» τόνισε στη συνέχεια, «που βρισκόμαστε σε μια φάση όπου ο ιστορικός αναθεωρητισμός σπάει κόκαλα, όπου γίνεται συστηματική προσπάθεια από όλες τις πλευρές και με χίλιους δύο τρόπους να διαστρεβλώσουν την ιστορία, να περάσουν τον αντικομμουνισμό, όπου αναπτύσσονται ανορθολογικές, συντηρητικές, αντιδραστικές απόψεις για την κοινωνία, για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και όπου διαστρεβλώνεται κατάφωρα η ιστορική αλήθεια και η ιστορική μνήμη, τέτοιες εκθέσεις πρέπει να γίνουν υπόδειγμα, να πολλαπλασιαστούν, να αγκαλιάσουν όλη την Ελλάδα -ξέρουμε ότι υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα να επισκεφθούν όλη την Ελλάδα αυτές οι εκθέσεις και να πολλαπλασιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.»

«Ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να μάθει, πρέπει να συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη υπόθεση, αγκαλιάζοντας ιδιαίτερα το πολιτικό βιβλίο που σε δύσκολες εποχές, σε εποχές παρανομίας, διώξεων, φυλακίσεων του ΚΚΕ, των κομμουνιστών, των αγωνιστών, ήταν δύναμη γιατί η γνώση είναι η πραγματική δύναμη για την εξέλιξη της ιστορίας, για να πάμε μπροστά ως κοινωνία, ως λαός, για να προοδεύσει η ανθρωπότητα» κατέληξε στην δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιδόθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ένα αντίγραφο του ποιήματος του Μπ. Μπρέχτ «Εγκώμιο στην μάθηση» το οποίο τυπώθηκε σε χειροκίνητη «όρθια πρέσα», κειμήλιο του κόμματος, που λειτουργεί στον χώρο της έκθεσης.

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Η έκθεση αρχειακού υλικού του Κόμματος, στην έδρα της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241), με τίτλο «Ένας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ» λειτουργεί ως εξής:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλ. στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6-8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Παράλληλα λειτουργεί έκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), στις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.