Quantcast

Επίθεση σε προεκλογική εκδήλωση του Κώστα Μπακογιάννη - Παρόντες Σαμαράς και Κικίλιας

Επίθεση δέχτηκαν άνδρες της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρώην πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κικίλια σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ήταν ανάμεσα σε εκείνα που υπέστησαν ζημιές. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, ανεβάζοντας φωτογραφία από το σπασμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του στο Twitter.

 

Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Μπακογιάννης: Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κ. Κώστα Μπακογιάννη αναφέρεται ότι: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Κικίλιας: Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ο,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα...» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας.