Quantcast

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Φαντασιώνεται αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας o γιαλαντζί σουλτάνος.

«Τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής. Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα» δήλωσε προκλητικά.

«Κάποιοι κύκλοι, τα ανοίγματα μας στην εξωτερική προσπαθούν να την παρουσιάσουν  ως μετατόπιση του άξονα. Ενώ η Τουρκία δεν έχει αλλάξει άξονα, καταφέρνει για τα δικά της συμφέροντα να προχωράει με τις διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις που έχει συνάψει σε όλο τον κόσμο  κι έτσι καθορίζει τον δικό της άξονα», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στη χώρα μας: «Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της» είπε.

Στην ίδια προκλητική ρητορική ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επέμεινε χθες Κυριακή ότι «η στρατιωτικοποίηση νησιών σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων». 

 

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα εις βάρος της χώρας μας στην τουρκική κοινή γνώμη συνεχίζοντας την κουβέντα για αποστρατικοποίηση. 

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak που αναφέρει ότι «23 νησιά είναι γεμάτα με αμερικανικά όπλα.  Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα».