Quantcast

Ερώτηση Χαρακόπουλου για την συνταξιοδότηση πολιτών με ανεξόφλητες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητάει να πληροφορηθεί από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη «τι προτίθεται να πράξει προκειμένου συμπολίτες μας, οι οποίοι λόγω οικονομικής στενότητας ή προβλημάτων υγείας δεν έχουν καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ώστε να μπορέσουν να λάβουν σύνταξη».

Ο κ. Μ. Χαρακόπουλος αφού επισημαίνει τις «μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων» σημειώνει πως είναι «δικαιολογημένη η προσμονή των πολιτών για επίλυση των προβλημάτων σχετικά με τις συντάξεις τους, που συχνά οφείλονται σε ανυπέρβλητες επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες, αλλά και σε έκτακτα θέματα υγείας, που δεν τους επέτρεψαν την ολική καταβολή των ασφαλίστρων τους».

Υπογραμμίζει πως «στα χρόνια της κρίσης, επαγγελματίες βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να «επιστρέψουν» ουσιαστικά στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Έτσι παραμένουν χωρίς σύνταξη εδώ και χρόνια. Η δε απουσία εισοδημάτων δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε καταβολή ακόμα και μέρους των οφειλών τους γι αυτό ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα συνταξιοδότησης με την προϋπόθεση ο ασφαλιστικός φορέας να παρακρατήσει τις οφειλές τους».