Quantcast

Εθιμοτυπική συνάντηση Τσιάρα με τη συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

Οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και το χρόνιο ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, με τη συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δ. Βερβεσό (πρόεδρο του ΔΣΑ).

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο κ. Τσιάρας επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.