Quantcast

Εθνικό πένθος: Στη Μητρόπολη η σορός της Φώφη Γεννηματά: Στις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα

Εθνικό πένθος σήμερα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Παρουσία της αδελφής της, το φέρετρο μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14:00, οπότε θα ξεκινήσει στην Μητρόπολη η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. 

Αρκετοί πολίτες περίμεναν από νωρίς το πρωί στην Μητρόπολη, προκειμένου να αποχαιρετίσουν την πολιτικό που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή.

  Η Φώφη Γεννηματά  κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού και στην εξόδιο ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

  Την Φώφη Γεννηματά θα «αποχαιρετίσουν» στους επικήδειους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο 17χρονος γιος της, Γιώργος, που έχει και το όνομα του αείμνηστου πατέρα της.

  Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

  Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Λιάνης στον Realfm 97,8: Η Φώφη κατέκτησε μέσα σε 15 ημέρες μια θέση στην εθνική κιβωτό

Ο Γιώργος Λιάνης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον realfm 97,8 για τη Φώφη Γεννηματά.

“Ήταν ένα δοτικότατο άτομο και στον χώρο μας ακόμα, και αυτό που έκανε μέσα σε 15 ημέρες της χάρισε αυτό που είναι σήμερα η Φώφη. Για εμένα δεν είναι αποχαιρετισμός στα όπλα. Δεν είναι αποχαιρετισμός στη ζωή, δεν αποχαιρέτισε τη ζωή με την έννοια ότι παραμένει ένα πρόσωπο εθνικό. Κατέκτησε μέσα σε 15 ημέρες μια θέση στην εθνική κιβωτό η Φώφη” περιέγραψε.

“Δεν έχει συμβεί τόσο γρήγορα με άλλο πρόσωπο” συμπλήρωσε.

“Διάλεξε για τον εαυτό της τον ρόλο του εγγυητή της ενότητας του κινήματος. Αυτό το αμφισβήτησαν ένας, δύο υποψήφιοι και αυτόν τον ρόλο που διάλεξε για τον εαυτό της πήγαν να της τον πάρουν. Είναι απρέπεια, είναι ύβρις. Τον αξίζει τον ρόλο αυτό, αυτή τον άξιζε αυτόν τον ρόλο, δεν τον παίρνει άλλος τον ρόλο αυτό” είπε χαρακτηριστικά.

“Ήξεραν πολύ καλά ότι περνάει δύσκολα. Λυπάμαι, δεν έπρεπε να το κάνει κανείς αυτό” υπογράμμισε.