Quantcast

Φίλης: Ένα ακόμη βήμα προς τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, η απόφαση του Εφετείου για την απεργία των εκπαιδευτικών

Ως «ένα ακόμη βήμα προς τον αντιδημοκρατικό κατήφορο», χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, την απόφαση του Εφετείου, που κήρυξε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών.

«Καμία προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει για την εκπαίδευση, όσο αυτή σύρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων ή προπηλακίζεται από την Αστυνομία. Απαιτείται ουσιαστικός διάλογος με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς» αναφέρει ο κ. Φίλης.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Με δεδομένη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, όπως έδειξαν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους, μοναδική λύση είναι η απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση. Είναι διατάξεις που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, δημιουργώντας σχολεία δύο ταχυτήτων. Επείγει η επαναφορά του συναινετικού πλαισίου για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ότι θα λυγίσει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και διώξεις. Μόνο πανικό μαρτυρά αυτή η τακτική».

Επίσης, καλεί «ιδιαίτερα τους νέους και τους γονείς, να συμπαραταχθούν στους εκπαιδευτικούς, που δίνουν μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο» και καταλήγει: «Αυτοί εξάλλου κράτησαν όρθιο το σχολείο την εποχή των μνημονίων και της πανδημίας. Μόνο με τη συμπαράσταση της κοινωνίας μπορούν να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα τους, ανατρέποντας τις κυβερνητικές επιδιώξεις».