Quantcast

Φωκάς: Θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Και βέβαια θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε θέλει από το δημοκρατικό τόξο για να αντισταθούμε στη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, με αφορμή το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος την Κυριακή άφησε ανοικτό το θέμα της προσθήκης βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Φωκάς, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων έδωσε συγχαρητήρια στον Πάνο Καμμένο για την παραίτησή του λέγοντας ότι «είναι προς τιμήν του κ. Καμμένου και συγχαρητήρια που παραιτήθηκε από υπουργός. Δεν είναι εύκολο, δεν βλέπουμε πολλούς υπουργούς να παραιτούνται γι' αυτό το θέμα. Μπορεί να μην παραιτήθηκε για αύξηση της φορολογίας, για μείωση στις συντάξεις αλλά όταν μιλάμε για εθνικό θέμα δεν υπολογίζεις κανέναν και τίποτα».

«Πρέπει να συνεργαστούμε οι Μακεδόνες βουλευτές, έστω και αν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Μακεδόνες βουλευτές είναι αδιανόητο να ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία. Δεν μιλάμε για συνεργασία σε κοινοβουλευτική ομάδα αλλά για πραγματική συνεργασία με όλους τους βουλευτές που είναι απέναντι στη συμφωνία» πρόσθεσε ο Αριστείδης Φωκάς.

«Πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πολύ σωστά είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με κάτω από 180 βουλευτές» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Φωκάς, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι αδιανόητο, αυτή η κυβέρνηση η οποία έχει περάσει τα χειρότερα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού. Τίποτα από όλα αυτά όμως, δεν συγκρίνεται με το θέμα των Σκοπίων, με αυτή την προδοσία που πάει να γίνει: την ονομασία που δεν είναι καν ιδιοκτησία του Αλέξη Τσίπρα και του κ. Κοτζιά. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραδώσει αυτό το όνομα. Δεν είναι δυνατόν, με ψέμματα να περάσουμε αυτή την τραγική συμφωνία».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση των πρόθυμων να στηρίξουν την κυβέρνηση βουλευτών, ο κ. Φωκάς είπε «είναι ντροπή θα γραφτούν τα ονόμάτα τους σε μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία. Έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να σκεφτούν ποιο είναι σωστό. Να σταματήσουν να λένε παραμύθια στον εαυτό τους, να ρωτήσουν έναν καθηγητή από τη Μακεδονία να τους πουν για την ιστορία και να πάρουν την απόφαση: Ας παραιτηθούν από την έδρα τους, ας πάνε σπίτι τους αλλά να μην ψηφίσουν την κάκιστη αυτή συμφωνία» κατέληξε ο κ. Φωκάς.