Quantcast

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Αυτός είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη

Τα ονόματα των ατόμων από το Ευρωκοινοβούλιο που συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ως ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ για το Μουντιάλ, δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με το άρθρο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ όπως έγινε ήδη γνωστό, μετά τις αποκαλύψεις διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο σειράς εφόδων που αφορούν υπόθεση δωροληψίας.Μάλιστα όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, η ευρωβουλευτής συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, αλλά και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ έχει πάθος με την ιστιοπλοΐα. Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Διατηρεί σχέση με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή τα τελευταία χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσφατα απέκτησαν ένα κορίτσι, την Αριάδνη. 

Η Εύα Καϊλή είχε μιλήσει παλαιότερα στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» για τη μητρότητα λέγοντας: «Άργησα αλλά πρέπει κι εγώ να το πάρω απόφαση. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η περίοδος γιατί όντως είδα ότι είναι κάτι όμορφο που αλλάζει τη ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τη διακόπτεις», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός παιδιού είχε εξομολογηθεί: «Αναγκαστικά είμαστε σε μια τελική ευθεία».