Quantcast

Γεωργιάδης: Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία

Δείγμα παρακμής χαρακτήρισε τις καταλήψεις των σχολείων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Ο κ. Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε εάν έχει κάνει ποτέ κατάληψη, απάντησε:  "Είναι ποτέ δυνατόν να έχω κάνει εγώ κατάληψη;  Ουδέποτε στη ζωή μου έχω κάνει κατάληψη. Ακούω τη λέξη κατάληψη και με πιάνει αναφυλαξία. Είναι πάρα πολύ κακό, είναι παράνομο, είναι αντιπαιδαγωγικό, είναι μια αηδία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε κάποτε από αυτή τη μόδα της κατάληψης που γέννησε στην Ελλάδα έως και έναν πρωθυπουργό καταληψία,  και δεν μας πήγε και πολύ καλά".

"Είναι νεοελληνικό φαινόμενο, δείγμα μεγάλης παρακμής . τα παιδιά παρασύρονται από κάποιους που τους βάζουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να σταματήσει η κατάληψη γιατί η κατάληψη βλάπτει σοβαρά τα ίδια τα παιδιά που κάνουν κατάληψη" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

"Δεν θέλει το σύνολο των παιδιών να κάνει κατάληψη. Μικρές μειοψηφίες είναι που κάνουν κατάληψη . Δεν λέω ότι όλοι οι μαθητές είναι αγράμματοι ή ότι όλοι θέλουν να κάνουν κατάληψη. Μπορώ να σας πω το αντίθετο, ότι οι περισσότεροι μαθητές θέλουν να πάνε να κάνουν μάθημα, θέλουν να μάθουν γράμματα, θέλουν να μπουν στο πανεπιστήμιο και να προκόψουν στη ζωή τους" πρόσθεσε.