Quantcast

Γεωργιάδης: Δεν θα σας συγχωρήσω ποτέ ότι δεν μου κάνατε κι εμένα πρόταση δυσπιστίας. Θέλω να με μισείτε

Σε κεντρική γραμμή των κυβερνητικών στελεχών εξελίσσεται το επιχείρημα το οποίο για πρώτη φορά ακούστηκε χθες το βράδυ πως ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε πρόταση δυσπιστίας προκειμένου να “καθαρίσει” το εσωκομματικό μέτωπο. 

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε πρόταση δυσπιστίας για να βάλει τους Νεοδημοκράτες βουλευτές επί τρεις ημέρες να υπενθυμίζουν τα πεπραγμένα Τσακαλώτου ως Υπουργού Οικονομικών. “Στην αρχή θεώρησα ότι τα έχετε χαμένα επειδή δεν σας βγαίνει τίποτα και επειδή εδώ και πέντε χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία δημοσκόπηση που να σας δείχνει πρώτους. Και κάπου εκεί κατάλαβα ότι ήρθε δημοσκόπηση η οποία έδειχνε τον Τσακαλώτο ως πρώτο τον οποίο θέλουν οι ψηφοφόροι σας για αντικαταστάτη του Τσίπρα” είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίζει να τρίζει εξ ου και ήρθε η πρόταση δυσπιστίας η οποία κατά τον κ. Γεωργιάδη δεν είναι για τον Σταϊκούρα αλλά για τον Τσακαλώτο. “Όλα είναι ένα ζήτημα του εσωτερικού σας χώρου. Υποτίθεται ότι αναμένετε μεγάλες εξελίξεις τον χειμώνα.

Και χάσατε το κορυφαίο όπλο σας για να φάτε τον Τσακαλώτο. Μόνο μια γελοία αντιπολίτευση θα έκανε αυτό το πράγμα.Με τον στόλο στο Αιγαίο να κάνετε δυσπιστία στην κυβέρνηση για να λύσετε το εσωκομματικό σας”.

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε την ομιλία του με το γνωστό του ύφος λέγοντας ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε πρόταση δυσπιστίας μόνο στον κ. Σταϊκούρα και όχι και στον ίδιο. Τα πρακτικά μιλούν από μόνα τους: “Σας έχω συγχωρήσει πολλά. Εμένα που με βρίζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, που μου έχετε κάνει χίλια δυο, που μου στήσατε τη σκυεωρία Novartis, εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρωτοσέλιδα να μη μου κάνετε κι εμένα δυσπιστία; Είναι φάουλ. Δεν σας το συγχωρώ. Δεν το δέχομαι. Θέλω να με μισείτε.

Με εμπιστεύεστε περισσότερο από τον Σταϊκούρα;” είπε και κατέληξε λέγοντας ότι ο νόμος για τη δεύτερη ευκαιρία είναι υπέροχος και θα σώσει πάρα πολύ κόσμο.