Quantcast

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων- Βίντεο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για το κύμα ακρίβειας, την αισχροκέρδεια και τις κινήσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πολιτών.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «η ακρίβεια είναι πάρα πολύ μεγάλη» αλλά όπως είπε η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή της όπως αυτό της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι η αύξηση αυτή είναι ουσιαστική, καθώς συνολικά είναι ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο σε έναν εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Στα μέτρα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ . 

Παράλληλα, τόνισε ότι η βοήθεια προς τους πολίτες θα γίνει με «σοβαρή πολιτική», ενώ είπε ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι στην αγορά και τα πρόστιμα είναι πάρα πολλά.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα έρχεται μια σειρά από πρόστιμα και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Ανέφερε ακόμα, πως έχει δώσει εντολή στην ΔΙΜΕΑ προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές καυσίμων στα νησιά, όπου είναι πάρα πολύ αυξημένες. 

Στη συνέχεια είπε ότι θα επισκεφτεί και ο ίδιος τα νησιά στα οποία οι τιμές των καυσίμων είναι ιδιαίτερα υψηλές, προκειμένου να συνομιλήσει με τους πρατηριούχους και να του εξηγήσουν γιατί παρουσιάζουν τόσο μεγάλη διαφορά οι τιμές εκεί.

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι κι αυτό ένα όπλο στο τραπέζι» αλλά δεν έδωσε κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.

Δείτε δώ όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: