Γεωργιάδης στον realfm 97,8: Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα αποτελεί μνημείο θράσους

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον realfm 97,8, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

"Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα αποτελεί μνημείο θράσους. Να δείτε ποιες ήταν οι εικόνες στην Αμυγδαλέζα, άνθρωποι σε κοντέινερ με κλιματισμό που η κατηγορία τότε της Ευρώπης ήταν ότι δεν είχαν wifi και οδοντίατρο κάθε εβδομάδα, με τις σκηνές στη Μόρια με τα παιδιά να παγώνουν το χειμώνα και να ψήνονται από τον ήλιο το καλοκαίρι. Αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, έχεις παραλάβει την Αμυγδαλέζα και έχει καταντήσει στη Μόρια, το να μιλάς για Αμυγδαλέζες είναι μνημείο θράσους. Οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ πουλούσε ψευτο-ανθρωπιά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ασφαλώς η Αμυγδαλέζα είναι πολύ καλύτερη της Μόριας" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι "Τα μέτρα που λήφθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο είναι μια πολύ συγκροτημένη, ανθρώπινη πολιτική, τηρεί την ανθρωπιά στο μέτρο που είναι εφικτό, για να επιτευχθεί το μείζον που είναι να σταματήσει αυτή η εισβολή. Η εισβολή θα σταματήσει γιατί κράτη που δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν καταστρέφονται".

"Οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. Το Αφγανιστάν δεν θεωρείται χώρα εμπόλεμη, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες. Αρμόδιες είναι οι ελληνικές επιτροπές με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ας μην τους ονοματίζουμε μόνοι μας όλους πρόσφυγες. Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους" τόνισε.

Σε σχόλιο του Αντώνη Δελλατόλα ότι η Ύπατη Αρμοστία τους ονομάζει πρόσφυγες ο κ. Γεωργιάδης απάντησε "Οι αρμόδιες επιτροπές, οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές, τους προερχομένους από το Αφγανιστάν τους θεωρούν μετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τι θέλετε να αλλάξουμε την πολιτική όλης της Ευρώπης; Μπορεί εξατομικευμένα καθένας να πει ότι έχει ειδικό λόγο".

"Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τέσσερις βαθμούς επιτροπών. Μπορούσες να κάνεις τρεις φορές ένσταση και μετά δικαστική προσφυγή. Υπολογίσαμε χθες τον χρόνο που αν κάποιος άνθρωπος ξεκινούσε τη διαδικασία, πότε θα κρινόταν τελεσίδικα αν είναι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης. Και αυτό ήταν μετά από 10 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια έχει πιάσει δουλειά, έχει κάνει παιδιά, έχει δικαίωμα να μείνει στην Ελλάδα και να φέρει την οικογένειά του, άρα απελάσεις μηδέν. Αυτός είναι και ο λόγος που μας κατηγορεί η Τουρκία, ότι δεν εφαρμόζουμε τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας γιατί δεν προχωρούμε σε απελάσεις" συμπλήρωσε.

"Δεν θα παραβιάσουμε κανέναν νόμο και καμία ευρωπαϊκή συνθήκη" ανέφερε.

"Δεν έπαψα ποτέ να χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης. Ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι μειωτικός, εκτός αν είναι μειωτικός ο όρος λαθραναγνώστης, ο όρος λαθρέμπορος, ο όρος λαθροθήρας κτλ. Έχω σπουδάσει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα βάλω την κάθε εισαγγελέα να μου κρίνει τα ελληνικά μου. Στην ελληνική γλώσσα ο όρος λάθρα σημαίνει κρυφά, παράνομα. Η εποχή της ψευτο-πολιτικής ορθότητας εμένα δεν με εκφράζει. Μιλάμε ελληνικά δεν είναι μειωτικός ο όρος, ο όρος είναι νομικός, δηλώνει ότι ο άνθρωπος αυτός, ο μετανάστης, μπήκε παράνομα. Αυτό δηλώνει αυτή η λέξη στην ελληνική γλώσσα, ούτε δηλώνει ότι είναι κακός ούτε κακός. Λέει ότι είναι παράνομος. Η λέξη παράνομος μετανάστης και λαθρομετανάστης είναι το ίδιο με τη διαφορά ότι το ένα είναι δύο λέξεις και το άλλο σύνθετη λέξη. Αυτό λέει η ελληνική γλώσσα, όλα τα άλλα είναι αριστερίστικες μην πω τώρα τι" σχολίασε.

"Δεν έχω σκοπό να μειώσω κανέναν άνθρωπο, είναι όμως απολύτως σαφές ότι όποιος αποφασίζει να μπει στην Ελλάδα παράνομα χωρίς να το δικαιούται θα φεύγει. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος" κατέληξε.

"Όσοι κρίνονται τελεσίδικα ότι είναι λαθρομετανάστες, παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται προς την Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μαζικές και χιλιάδες απελάσεις σε λίγους μήνες. Τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 1837 απελάσεις" τόνισε.