Γεραπετρίτης: Η κα Μενδώνη ζήτησε αμέσως την παραίτηση Λιγνάδη

Οι εντολές στη Δικαιοσύνη για κατ'οίκον έρευνες και άρση τηλεφώνων τελείωσαν το 2019,  δήλωσε απο το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας.

Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε τα περί συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επιμένοντας πως από την πρώτη στιγμή η Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Απαντώντας στην κριτική της αλλά και στους υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης για ελλιπή έρευνα όπως για το ότι δεν διατάχθηκε κατ'οίκον έρευνα ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και πως αυτό ισχύει για όλους, τόσο για τον Κουφοντίνα όσο και για τον Λιγνάδη.

"Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το άρθρο 26 του Συντάγματος. Ξέρετε τι σημαίνει εκτελεστική εξουσία και τι σημαίνει δικαστική εξουσία. Αν θέλετε να δώσουμε εντολή στη δικαστική εξουσία να μπουν στα σπίτια των οποιωνδήποτε να μας τα πείτε. Εμείς δε θα πάμε έξω από τον Άρειο Πάγο. Ενδεχομένως εσείς να έχετε ιδία άποψη. Οι εντολές για κατ'οίκον έρευνες και άρση απορρήτου τελείωσαν τον Ιούλιο του 2019. Για εσάς το κράτος δικαίου ισχύει μόνο για τον Κουφοντίνα αλλά όχι για τον Λιγνάδη" είπε ο κ. Γεραπετρίτης τονίζοντας με εμφατικό τρόπο ότι πουθενά σε  ευνομούμενη πολιτεία δεν  ζητά ο κρατούμενος τον τρόπο που θα κρατείται; "Εγώ δεν το έχω βρει πουθενά στην ακαδημαϊκή μου έρευνα. Θέλω Δομοκό, θέλω σουίτα, θέλω μονόκλινο. Πείτε τι θέλετε" είπε ο Υπουργός. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση της κ. Μενδώνη και απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει τι είναι αυτό που καταμαρτυρεί στην κα Μενδώνη. "Γνωρίζαμε ότι ο άνθρωπος ήταν αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε. Υπάρχει ένας που πιστεύει ότι στην κυβέρνηση γνώριζε έστω και ένας το ποιόν ανθρώπου και τον διόρισε;" είπε , πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο της κ. Μενδώνη λέγοντας ότι είναι Υπουργός η οποία έχει επιτελέσει άξιο έργο.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε τον λόγο και αφού καταδίκασε τη χυδαιότητα του hashtag που ταυτίζει τη Ν.Δ με παιδεραστές ζήτησε από τον Υπουργό Επικρατείας να αποδείξει ότι δεν είναι υποκριτής και να καταδικάσει τη χυδαιότητα όπως είπε Χρυσοχοΐδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τους ανθρώπους στο Μάτι. 

"Είστε ο πρωτομάστορας του συμψηφισμού κύριε Ραγκούση. Γίνεστε αγωγός δημαγωγίας. Πείτε μου ποια η σχέση αυτού που λέτε με τη συζήτηση η οποία διεξάγεται εδώ σήμερα" είπε ο κ. Γεραπετρίτης και επανήλθε στο θέμα Λιγνάδη λέγοντας ότι η κα Μενδώνη ζήτησε εξ αρχής την παραίτησή του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαπόμπευσή του.

"Η καταγγελία που λέει ο κ. Ραγκούσης έγινε στις 6 Φεβρουαρίου ανώνυμα και για τον θύτη και για το θύμα . Δεν υπήρξε κανένα όνομα. Παρά  ταύτα η κα Μενδώνη ζήτησε από τον κ.Λιγνάδη την παραίτησή του, η οποία υπεβλήθη λίγες  ώρες μετά. Ποια η συγκάλυψη;" είπε ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Ραγκούση να φωνάζει "ψευδές".

"Παρακαλώ να καταγραφεί ότι ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει ψευδές αυτό που είπε" τόνισε με νόημα ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: "Η κα Μενδώνη ζήτησε παραίτηση η οποία υπεβλήθη αμέσως. Εμείς επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη δεν θα βγάλαμε τον κ. Λιγνάδη να τον καταδικάσουμε εκείνη τη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε ενώ δεν υπήρχε δημόσια καταγγελία.Ο κ. Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε. Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Γιατί αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ" .