Quantcast

Γερουλάνος στον realfm: Είναι ώρα για μία νέα εποχή

“Είναι ώρα για μία νέα εποχή, είναι ώρα για μία εποχή που θα ξαναγυρίσουμε στα προβλήματα τα οποία αφορούν τον καθένα από εμάς” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Όλοι ζούμε στην Αθήνα στην οποία έχεις την αίσθηση σε κάθε γειτονιά ότι υπάρχει μία εγκατάλειψη, ότι έσβησε το φως, ήρθε η πορνεία, ήρθαν τα ναρκωτικά, κανείς δεν έδωσε σημασία. Με μικρά πράγματα τα οποία χαλάνε, αρχίζει και υπάρχει η αίσθηση της εγκατάλειψης, τα παρατάμε και εμείς, διότι δεν έχουμε πια όρεξη να εμπλακούμε και καμιά φορά η λύση είναι απλή. Είναι άναψε πάλι το φως, φέρε το φως πίσω να φύγει η ανομία, να αρχίσουμε να ασχολούμαστε πάλι με την κοινωνία μας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε:

“Η Αθήνα δεν μπορεί είναι μόνο το τουριστικό της κομμάτι, δεν λέω ότι πρέπει να το εγκαταλείψουμε, αλλά στο τουριστικό κομμάτι γίνεται δουλειά... Τώρα πια έχεις και τεχνογνωσία, αυτό που έγινε στο εμπορικό τρίγωνο, μπορούμε να κωδικοποιήσουμε αυτή τη γνώση και να την πάμε σε οποιαδήποτε γειτονιά, αυτό πρέπει να κάνουμε... Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει παρεμβάσεις έξω από τα όρια”.

“Εγώ απευθύνθηκα σε όλες τις δυνάμεις, αλλά δεν μπορείς να έχεις μία δημαρχία που να είναι μόνο κάποιων. Ο κόσμος βλέπει τα προβλήματα τα οποία έχει και θέλει να ακούσει με ποια προσέγγιση θα πας στις λύσεις. Αν αυτή η προσέγγιση ταιριάζει με τα κόμματα που είναι εκεί έξω, μακάρι να με στηρίξουν, δεν έχω αντίρρηση να με στηρίξει κανένας. Αυτό που δεν θέλω να κάνω είναι να κάθομαι πίσω από κλειστές πόρτες και να λέω δώσε μου δύο αντιδημάρχους εδώ, πάρε τρεις εσύ εκεί... Όσοι μπούμε εκεί μέσα, πρέπει να μείνουμε μέσα, να παλέψουμε έτσι ώστε ο δήμος να γίνει ένα διαφορετικό παράδειγμα, ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής σκέψης, ένα μέρος που αντί να τσακωνόμαστε και να καθόμαστε ταμπουρωμένοι να φέρουμε και να κάνουμε σύνθεση. Αυτό θα είναι η δική μου πρώτη προτεραιότητα ως δήμαρχος”.

“Ο Καμίνης έκανε πολύ σημαντική δουλειά για την εποχή του. Ο Καμίνης ανέλαβε έναν δήμο ο οποίος ήταν φαλιρισμένος, είχε ξεμείνει από χρήματα και έπρεπε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει δήμαρχος τα τελευταία χρόνια και τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση. Αυτά ήταν ένα μείγμα το οποίο ήταν απόλυτα καταστροφικό”, ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.