Quantcast

Για παραπληροφόρηση σχετικά με το σύστημα 112 κατηγορεί την κυβέρνηση η Ό. Γεροβασίλη

«Μια απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου σε εξέλιξη στην οποία μετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί και ο φερόμενος ως νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση ορισμού του», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Η τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει, επισυνάπτοντας και σχετικό έγγραφο, ότι «οι δοκιμές για το σύστημα 112, που πραγματοποιούνται σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου», και προσθέτει πως «έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσονται στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας τού συστήματος, που αποφασίστηκε με πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης».

«Το τραγικότερο που επιχειρείται», καταλήγει η πρώην υπουργός, «το οποίο δηλώνει και παντελή άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα, είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για καιρικά φαινόμενα για τα οποία, με τα συστήματα που διαθέτει η χώρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η έκταση, ούτε ο χρόνος, ούτε η περιοχή που θα εκδηλωθούν αλλά ούτε και οι πιθανές επιπτώσεις».