Γιώργος Παπανδρέου: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή» - Βίντεο

To βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. 

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή», δήλωσε επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε λίγο μετά τις 18:00 στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη όπου ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και επισημοποίησε τις πληροφορίες που τον ήθελαν εδώ και ημέρες να διεκδικεί τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, πριν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, επικοινώνησε με την απερχόμενη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, την οποία και εημέρωσε σχετικά, με την ίδια να του εύχεται καλή επιτυχία. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου: