Quantcast

Γκιουλέκας: Η Ελλάδα είναι απόλυτα σε θέση να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

 «Η Ελλάδα είναι απόλυτα σε θέση να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό το μήνυμα στέλνουμε παντού», δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Γκιουλέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το πνεύμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής(ΕΣΕΠ).

«Πράγματι βρέθηκε ότι όλο αυτό που μας χωρίζει στις υπόλοιπες περιόδους -τα οικονομικά θέματα, τα διάφορα νομοσχέδια- δεν είναι ικανά να μας χωρίσουν σε τέτοιου είδους ζητήματα. Από τη χθεσινή συνεδρίαση βγαίνει και η θέση και η στάση όλων των πολιτικών παρατάξεων, που συμμετείχαν στο συμβούλιο για τα θέματα αυτά και είναι σημαντικό», επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Εάν κριθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το κάνει. Τώρα πότε θα το κάνει, κάτω από ποια συγκυρία, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε την αρμοδιότητα σε εκείνους που την έχουν αλλά και -δεύτερον- δεn θα ήθελα σε καμιά περίπτωση η πατρίδα μας να εκπέμπει ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες μετά τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας συνεγείρονται. Ασφαλώς και υπάρχει μία μόνιμη εγρήγορση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ασφαλώς και παρακολουθούμε τις κινήσεις της Άγκυρας βήμα προς βήμα, όπως οφείλουμε να κάνουμε για την εθνική μας άμυνα και την εθνική μας ασφάλεια, αλλά από την άλλη όλο αυτό δε γίνεται υπό το κράτος ανησυχίας».

Σε ό,τι αφορά το υπό συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων νομοσχέδιο με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», το οποίο αφορά την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην παρακολουθεί το τι γίνεται στην περιοχή της και δεν μπορεί να μη διασφαλίζει την ειρήνη [...] Δεν είναι αυτό που κάνουμε απόρροια του ότι η Τουρκία κρατάει αυτή τη στάση, ότι εξοπλίζεται διαρκώς, είναι η ανάγκη να οχυρώσουμε την ειρήνη μας. Τώρα, αυτή την περίοδο, αναβαθμίζουμε τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της πολεμικής μας αεροπορίας, βελτιώνουμε κατά πολύ τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών Mirage και αγοράζουμε τα απαραίτητα εξαρτήματα που πρέπει να υπάρχουν για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ακριβώς γιατί εμείς θέλουμε αυτή την ειρήνη να είμαστε σε θέση να τη διασφαλίσουμε [...] Την Παρασκευή περνάει το νομοσχέδιο για τους εξοπλισμούς από τη Βουλή. Όπως δήλωσαν όλα τα κόμματα θα έχουν μία θετική στάση, ή εν πάση περιπτώσει μία στάση η οποία βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο και μόνο επειδή είναι κοινή πεποίθηση στην Ελλάδα, ότι αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά και οι γείτονες, δεν αρκεί μόνο να διακηρύσσεις τις θέσεις σου, αλλά πρέπει να έχεις και τηn δύναμη να υπερασπίσεις την εθνική σου κυριαρχία και αυτό κάνει η Ελλάδα».

Σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία του σχεδίου νόμου για τη «διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας» ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι «είναι κάτι που η Ελλάδα το όφειλε», «είναι ένα δικαίωμα αναφαίρετο».

Ερωτηθείς για το σχέδιο νόμου «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων» (πρόγραμμα «Ηρακλής»), που εισήχθη στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο πράγματι απευθύνεται στους πολλούς και είναι και μία μεγάλη ευκαιρία -δυστυχώς η τελευταία, δεν μπορεί αυτό να επαναλαμβάνεται- να ρυθμιστούν θέματα από τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται με τα "κόκκινα" δάνεια».

«Έχουν οδηγηθεί χιλιάδες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά. Επιχειρήσεις, που επί δεκαετίες ολόκληρες προχωρούσαν και πήγαιναν καλά και δεν μπορούσαν πλέον να ανταπεξέλθουν πλέον με όλη αυτή την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε. Γι’ αυτό είπα ότι αυτό το νομοσχέδιο και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό», υπογράμμισε.