Quantcast

Η πρώτη ανάρτηση Μπογδάνου μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Μέσω facebook ήρθε η πρώτη δημόσια αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ.

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις», έγραψε στο Facebook ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 

Γεωργιάδης για διαγραφή Μπογδάνου: Πιστεύω η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη - ΒΙΝΤΕΟ

“Ο Πρόεδρος της ΝΔ πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος – φίλος μου δεν θέλω να πω ψέματα σε αυτό- έκανε ένα μεγάλο λάθος” ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Πρώτα από όλα σε μια εβδομάδα που αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή είναι η συμφωνία με την Γαλλία, αποφάσισε ο κ. Μπογδάνος για λόγους που δεν γνωρίζω να αλλάξει την ατζέντα και να πάει να κάνει αυτό που έκανε χθες στη Βουλή” πρόσθεσε.

“Παρότι και εγώ τον είχα υποστηρίξει πριν από δύο εβδομάδες για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με το γνωστό θέμα με τη λίστα με τα παιδιά. Όταν είμαστε πολιτικοί δεν φερόμαστε με ανευθυνότητα. Φερόμαστε με υπευθυνότητα. Καταλαβαίνουμε τη στιγμή, τον χώρο και τον τρόπο. Αυτά όλα ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος, και το λέω επειδή τον συμπαθώ, τα παραβίασε και αυτό δεν ήταν σωστό” περιέγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Πιστεύω η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη” υπογράμμισε.

Κυρανάκης: Το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει αναφορές του εμφυλίου από τη μία πλευρά

Την άποψη πως ο Νίκος Δένδιας με τη δήλωση πως είναι απαράδεκτη η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη, δεν αφορούσε μόνο τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος,  αλλά και τη «συμπαράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, διατύπωσε στο Open ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

«Φαντάζομαι ότι και ο κύριος Δένδιας, εκτιμώ, πάλι δεν έχω μιλήσει μαζί του, εκτιμώ ότι επειδή είναι ο αρμόδιος υπουργός να παρουσιάσει αυτή τη συμφωνία από ολόκληρη τη συζήτηση ενοχλήθηκε και αν διαβάσετε προσεκτικά τη δήλωση που έκανε. Το γραπτό. Τα πρακτικά. Η δήλωση του κ. Δένδια, ότι διαχρονικά η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου αναφέρεται και στη συμπαράταξη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ρίχνοντας την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο κ. Δένδιας. Γιατί ο κ. Δένδιας τότε σας θυμίζω ενοποίησε τις δικογραφίες, ξεκίνησαν τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να είναι στη φυλακή ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, την κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα να υπολογίζουμε όλες τις κουβέντες. Όπως το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει αναφορές του εμφυλίου από τη μία πλευρά έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει σκληρά τις ακρότητες του κ. Παφίλη που προσέβαλε τα στελέχη και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικό απόγονο συνεργατών των Ναζί», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Νωρίτερα ο κ. Κυρανάκης εκτίμησε πως δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. 

«Εγώ βρέθηκα στη μιντιακή συγκυρία να πληροφορηθώ για τη διαγραφή του συναδέλφου μας, κ. Μπογδάνου, δέκα λεπτά πριν βγω στον αέρα ενός καναλιού χθες το βράδυ. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα εγώ όντως ήμουν σίγουρος ότι θα δοθούν εξηγήσεις όπως και δόθηκαν. Χθες το βράδυ τουλάχιστον δύο φορές εστάλησαν άτυπες ενημερώσεις στους δημοσιογράφους, ήρθε το βράδυ αργά ένα ενημερωτικό σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα το πρωί διάφοροι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου επί μισή ώρα έδινε εξηγήσεις σε ένα άλλο κανάλι. Είναι ένα θέμα που από χθες συζητιέται. Είναι μία κίνηση η οποία μιντιακά πάντα έχει ενδιαφέρον. Τώρα από εκεί και πέρα, αφού οι εξηγήσεις έχουν δοθεί, εγώ θέλω να σας πως δύο πράγματα επειδή γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και για χρόνια έχω συνεργαστεί μαζί του πολύ στενά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που και σε συζητήσεις που έχουμε κάνει παλαιότερα μου έχει πει ότι τις αναφορές για τον εμφύλιο τις απεχθάνεται. Και θεωρεί ότι το παρελθόν πρέπει να είναι εκεί που ανήκει. Στο παρελθόν. Στο χρονοντούλαπο. Και ότι από εδώ και πέρα κάνουμε πολιτική για το μέλλον. Στην πολιτική έχει σημασία που και πότε λες την άποψή σου και όχι τόσο πολύ ποια είναι η άποψή σου. Να θυμίσω ότι χθες είχαμε στη Βουλή την επιτροπή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, που είναι μία ιστορική συμφωνία. Άρα, πέρα από τη γενική αρχή που θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάντα στο μυαλό του ότι δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα να κάνουμε αναφορές στον εμφύλιο γιατι πρέπει να προχωρήσουμε, εκτιμώ ότι τον ενόχλησε ακόμα περισσότερο ότι αυτή η αναφορά έγινε στα πλαίσια κοινοβουλευτικής συζήτησης για μία ιστορική συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες και την  βοήθεια που δεσμεύτηκαν να μας προσφέρου οι Γάλλοι σύμμαχοί μας σε περίπτωση εθνικής απειλής. Η είδηση είναι ότι από εχθές ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι είμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής. Αυτή είναι η πραγματική είδηση», είπε ο κ. Κυρανάκης. 

Το χρονικό της διαγραφής - Οι αντιδράσεις

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «θερμό επεισόδιο» με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Το χρονικό της διαγραφής Μπογδάνου

Επεισόδιο πρωτοφανών διαστάσεων για στελέχη του κυβερνητικού στρατοπέδου και μάλιστα σε δημόσια θέα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να επιτίθεται με σφοδρότητα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τις αντικομμουνιστικές του θέσεις και σε οξύτατους τόνους να του επισημαίνει ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. 

Στην ομιλία του ο κ. Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς δεν θα του απαγορεύσει να μιλάει για κράτος των Σκοπίων, η φράση όμως που οδήγησε την κατάσταση εκτός ορίων ήταν ότι ο Γρίβας έλεγε πως τρεις εχθρούς έχουμε τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές

Κ.ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Αν κάποιοι θέλουν την Ελλάδα γυμνή τη χώρα και απροστάτευτη  να το πουν ευθέως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη η Ελλάδα, η κυβέρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη στέκεται στο ιστορικό της ύψος.

ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ): Γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, γεμάτος από αίμα του ΚΚΕ είναι. Πρόγονοι σας οι συνεργάτες Γερμανών και ταγματασφαλιτών. Και έρχεστε να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε; Αυτά που λέτε τα λένε οι χρυσαυγίτες. Αυτούς υπερασπίζεστε και σήμερα, αλλά δεν μας πιάνει το δηλητήριο. Τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, τι Μπογδάνος τι ΧΑ. 

Κ.ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Έχετε μπερδευτεί. Βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, η σύνδεση βουλευτή Α΄ Αθήνας της ΝΔ με ο,τιδήποτε φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή και την άκρα αριστερά. Θέλετε να με πείτε δεξιό, πολύ δεξιό, πουριτανό... σας απαγορεύω τη σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ρατσιστικά μορφώματα, τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους. Ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και αποτελεί δικαίωμα μας. 

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Εγώ δεν ξέρω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι τότε. Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής οδυνηρών στιγμών είναι απαράδεκτη, η συμπαράσταση στον Κασιδιάρη είναι  απαράδεκτη και η κατάθεση στεφάνου με τη χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή. Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ  σε αυτή την αίθουσα δεν θα επιτρέψω ξανά τέτοια συμπεριφορά.