Quantcast

Η τρομοκρατία των trolls!

Η Realnews ανοίγει τον φάκελο για τη δράση των «κουκουλοφόρων» του διαδικτύου. Καλούν σε ένοπλες εισβολές σε δημόσια κτίρια, συκοφαντούν και προπαγανδίζουν τη φυσική εξόντωση δημοσίων προσώπων. Περισσότερες από 800 επώνυμες καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τι αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της η ειδική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τις επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης από ύποπτους λογαριασμούς στα social media.

Την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης προκαλεί η δράση των trolls στα κοινωνικά δίκτυα, που έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν από απλούς πολίτες να εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια και να προχωρούν σε οργανωμένες βιαιοπραγίες εις βάρος δημοσίων προσώπων. Οι ακραίες μορφές έκφρασης από ανώνυμα «προφίλ» αποτελούν αντικείμενο έρευνας και συζητήσεων σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο, στη χώρα μας, το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Καθημερινά εγκλήματα στα social media!

Aπειλές, εξυβρίσεις, εκβιασμοί, απάτες, συκοφαντίες, δυσφημήσεις. Αδικήματα στα οποία η τεχνολογία και οι δυνατότητες του διαδικτύου έδωσαν μια νέα μορφή, με μια πρωτοφανή ένταση και αντίκτυπο για τα θύματά τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews