Quantcast

Ηλιόπουλος: Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ

«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Και η κυβέρνηση κινείται ξεκάθαρα σε μια γραμμή συγκάλυψης», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος

«Η ΝΔ δεν θα ξεφύγει από αυτήν τη συζήτηση μιλώντας γενικά για βαθύ κράτος. Όταν μιλάμε για βαθύ κράτος, μιλάμε για το κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε ένα κράτος με κανόνες για όλους, ένα κράτος για τους πολίτες και όχι ένα κράτος ιδιωτικοποιημένο, με πελατειακά δίκτυα, για τους ισχυρούς. Η ΝΔ αντιμετωπίζει το Δημόσιο σαν λάφυρο και σε αυτή τη λογική θα συνεχίσει, είδαμε άλλωστε πώς τοποθέτησαν διοικητές στα νοσοκομεία…».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις με ορίζοντα τις εκλογές, σημείωσε: «ο κόσμος κατανοεί ότι το αλαζονικό σενάριο του κ. Μητσοτάκη περί αυτοδυναμίας έχει καταρρεύσει. Το σενάριο ότι θα ψηφίζουμε μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να βγει αυτοδύναμος, πέρα από το ότι προκαλεί, είναι ένα σενάριο αστάθειας. Αυτή τη στιγμή η ψήφος σταθερότητας είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εδώ και πολύ καιρό λέγαμε ότι η χώρα μπορεί να έχει κυβέρνηση με απλή αναλογική, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Το κρίσιμο επομένως είναι το πρόγραμμα και η εκτίμησή μας είναι ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις των εκλογών και της επόμενης ημέρας ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε: «Το ερώτημα είναι αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ή αν θα ισχύει η πολιτική Πάτση για τους πολίτες και για τα στελέχη της ΝΔ, σαν τον κ. Παπαθανάση, οι συμβιβασμοί κάτω από το χαλί. Ερώτημα είναι αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ ή αν θα έχουμε το ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ της ΝΔ, το οποίο σήμερα καταρρέει. Αν θα έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μια επιθεώρηση εργασίας που θα λειτουργεί. Αν θα έχουμε πραγματική αύξηση στον κατώτατο μισθό, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη και θα δώσει τα αναδρομικά τα οποία δικαστικά έχουν κερδίσει οι συνταξιούχοι, μια κυβέρνηση που θα αυξήσει το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος».

Αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαθανάση λέγοντας: «Ακόμα, ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το αίσθημα δικαιοσύνης. Δεν γίνεται η κυβέρνηση που το υπουργικό της συμβούλιο χρωστά 12 εκ. ευρώ στις τράπεζες, να ψηφίζει κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν γίνεται ο κ. Παπαθανάσης να απαντά με ψέματα. Πρέπει να πει πώς ακριβώς έγινε ο συμβιβασμός με την τράπεζα και πόσα χρήματα έδωσε. Και ύστερα ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να αναρωτηθεί αν για το δικό του εταιρικό δάνειο μπορεί να γίνει αντίστοιχος συμβιβασμός», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος για τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, ανέφερε: «τη νομιμοποίηση ο πρωθυπουργός την αντλεί από το λαό».