Quantcast

Ηρθαν στα χέρια στην προανακριτική - Ενταση, ύβρεις και σπρωξίματα βουλευτών

Πρωτοφανής σύγκρουση η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πιαστούν στα χέρια σημειώθηκε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη. 

Ο Π.Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη χαρακτηρίζοντας τον ως προβοκάτορα.

«Τι θες και εκτίθεσαι; Δεν σου φτάνει που σε μάζεψε την άλλη φορά η Ντόρα;» του είπε ο κ. Πολάκης.

«Βλέπω ότι όλοι οι Συριζαίοι επικαλείστε την Ντόρα. Τι πάθατε και κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας; Δεν μπορείτε να μου τα πείτε μόνοι σας;» απάντησε ο Κυρανάκης.

Ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την αίθουσα ο κ.Κυρανάκης άρχισε να του φωνάζει "είσαι κότα λειράτη". Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας κάλεσε δύο και τρεις φορές τον κ. Κυρανάκη να ανακαλέσει για να συνεχιστεί η διαδικασία όμως ο «γαλάζιος» βουλευτής αρνήθηκε. 

Σαν να μην έφτανε αυτό ο κ. Κυρανάκης γύρισε προς το μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τους κότες με αποτέλεσμα ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας να σηκωθεί  από το έδρανο του, να κυνηγήσει τον κ. Κυρανάκη και να τον σπρώξει  φωνάζοντας του «Φύγε από εδώ ρε και μη φωνάζεις».

Ο κ. Κυρανάκης παρέμεινε ψύχραιμος με τα χέρια πίσω από την πλάτη με αποτέλεσμα το επεισόδιο να λήξει εκεί.  

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο κ.Κυρανάκης αποχώρησε εκνευρισμένος, η συνεδρίαση όπως ήταν φυσικό διακόπηκε ενώ λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκιόλας ζήτησε συγγνώμη όπως έκανε και ο κ. Κυρανάκης αρκετή ώρα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο βουλευτές έδωσαν και τα χέρια. 

Λίγη ώρα νωρίτερα η ένταση είχε κορυφωθεί και πάλι όταν στις ερωτήσεις του κ. Μπιάγκη από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο κ. Πολάκης αρνήθηκε ότι είχε πει πως ο Ανδρέας Λοβέρδος έπρεπε να είναι φυλακή. Ο κ. Μπιάγκης αντέδρασε και κατέθεσε ηχητικό το οποίο υποστηρίζει ότι διαψεύδει τον κ. Πολάκη.