Quantcast

Κ. Καραμανλής: Μικρό το ποσοστό κρουσμάτων στα ΜΜΜ - Στο 65% η πληρότητα λεωφορείων

"Το ποσοστό των κρουσμάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μικρότερο από το μέσο όρο" είπε στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επικαλούμενος τα στοιχεία της τηλεματικής αλλά και των τεστ κορονοϊού που έγιναν στο Μετρό Συντάγματος. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στο 95% των δρομολογίων στην Αθήνα η πληρότητα είναι κάτω από 65% ωστόσο όπως πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής δεν είναι όλα ρόδινα.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τώρα επειδή ακούω για την έξαρση του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επειδή εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία: Προχθές, έγινε έλεγχος στον κεντρικό σταθμό Συντάγματος, ελέγχθηκαν 3.068 άνθρωποι, 29 θετικοί, ποσοστό 0,94%, όταν το αντίστοιχο πανελλαδικά είναι 3,4%. Επειδή ακούγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής που έχουμε από τον ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία, τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%. Για αυτό όλοι λέμε, νομίζω και οι ειδικοί, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, διότι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φοράμε μάσκα ή ένας συρμός του Μετρό, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα. Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Για αυτό, λοιπόν, έχουμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει».