Quantcast

Καλογήρου: Οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα

Στο θέμα της Novartis και στις επιθέσεις και τα σχόλια προς τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Η επόμενη μέρα».

Όπως είπε τους προσβάλουν, ενώ δεν βοηθούν και δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας ο κ. Καλογήρου στο επιχείρημα των παρισταμένων στο πάνελ της εκπομπής, ότι κατά την αρχική διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας η υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα, επισήμανε ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της δικογραφίας ήταν αρκετά για να παρέχουν την πεποίθηση και την εντύπωση ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα.

Απέρριψε τα περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης υπενθυμίζοντας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν απαρτίζεται από ένα εισαγγελέα, αλλά από πολλούς και εποπτεύεται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν είναι «αλλά καρτ», και διερωτήθηκε, ποια ήταν η αξιοπιστία των καταγγελιών εισαγγελικής λειτουργού διαφθοράς (σ.σ.: Ελένης Ράικου) περί παρεμβάσεων και αυτές που κατέληξαν.

Αναφορικά με το ζήτημα ποια από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας θα τεθούν ή όχι στο αρχείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μόνο από τους εισαγγελείς διαφθοράς μπορεί να δοθεί η απάντηση και προσέθεσε, ότι η υπόθεση της Novartis έχει διαχωριστεί από τους εισαγγελείς κατά χρονικές περιόδους και οι καταθέσεις των μαρτύρων ελέγχονται εάν συνδέονται και με άλλα στοιχεία όπως είναι το πόρισμα αρμόδιας Αρχής.

Τέλος, ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε πρόβλημα τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Novartis προς ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.