Καράογλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Πηγή εθνικής ανάτασης και ενότητας

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό, καθώς το έπος του 1940 παρακίνησε την παγκόσμια κοινότητα να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στη μάχη κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας» υπογραμμίζει σε μήνυμα του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της εθνικής επετείου.

Και συνεχίζει: «Παράλληλα είναι πηγή εθνικής ανάτασης και ενότητας, αφού αποτελεί φωτεινό ορόσημο των αγώνων του 'εθνους μας για προοπτική και ελπίδα».

«Είμαστε ευγνώμονες στους ήρωες που μας άφησαν ακατάλυτες παρακαταθήκες να λέμε βροντερό "ΟΧΙ" σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ανεξαρτησία» συνεχίζει στο μήνυμα του ο κ. Καραογλου και προσθέτει: «Να λέμε ηχηρό "ΟΧΙ" στην καταπάτηση της ελευθερίας και στον μεγαλοϊδεατισμό όσων φαντασιώνονται αναβιώσεις αυτοκρατοριών».

«Το έπος των γενναίων δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Η θυσία τους γεμίζει τις καρδιές μας υπερηφάνεια, θάρρος, υποχρέωση και υπενθυμίζει ότι πρέπει να πορευόμαστε με το εθνικό φρόνημα ψηλά» καταλήγει ο υφυπουργός.