Καράογλου: Τεκμήριο επιτυχίας της ασκούμενης πολιτικής ο προϋπολογισμός του 2022

«Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι τεκμήριο επιτυχίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλης.

«Αν και ο προϋπολογισμός καταρτίζεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος υπό καθεστώς αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας και των διεθνών οικονομικών εξελίξεων, εν τούτοις είναι προφανές ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της το δύσκολο παρελθόν και κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και απέδωσε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη φιλική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις, στη φορολογική εκλογίκευση, στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και στη μόχλευση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων.

«Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν πως η εθνική μας οικονομία ανακτά τη δυναμική της και με αφετηρία το πλήθος των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται μεθοδικά από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, πλέον, κινείται σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που είναι υψηλότεροι από τον μέσο όρο της Ευρώπης», τόνισε.

«Βρισκόμαστε στο σημείο που από τη φάση της ανάκαμψης περνούμε στο στάδιο της ανάπτυξης», επεσήμανε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε πως για τα έτη 2021 και 2022 ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς προβλέπει σωρευτική ανάπτυξη 11,7%, ποσοστό που καθιστά την Ελλάδα «πρωταθλήτρια ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ».

«Πρακτικά αυτό σημαίνει», συνέχισε, «ότι σε σχέση με την ύφεση που παρατηρήθηκε το 2020, η οικονομία μας έχει ήδη καλύψει περισσότερα από τα 2/3 του απολεσθέντος εγχώριου προϊόντος».

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ο προϋπολογισμός της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Και αυτό γιατί «περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, απλώνει ανθεκτικό δίχτυ προστασίας γύρω από τους συμπατριώτες μας, οδηγεί στην αναθέρμανση της αγοράς εργασίας και σε σταδιακή άνοδο των μισθών, όμως πάνω από όλα σηματοδοτεί τη στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο περισσότερο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο».