Quantcast

Καραθανασόπουλος: Καταψηφίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών

Στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, καταψηφίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που αποτελεί συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, τόνισε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

Όπως είπε, η στόχευση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές στοχεύσεις: (1) να συσκοτίσει την αιτία των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα όπως είναι η υπερχρέωσή τους, (2) να συγκαλύψει τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικές επιλογές και (3) να χειραγωγήσει και εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε επίσης το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων να περάσουν στην αντεπίθεση, να ισχυροποιήσουν την κοινωνική συμμαχία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους, το κράτος τους, τη διακρατική καπιταλιστική ΕΕ, και τα κόμματα που υπηρετούν και εξωραΐζουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.