Quantcast

Καραθανασόπουλος: Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

Αυτό που διαφοροποιεί το ΚΚΕ σε σχέση με τα άλλα κόμματα είναι ότι «εμείς δεν πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας σήμερα στον τ/σ "Mega".

«Δεν είναι οι εργαζόμενοι στην ίδια βάρκα με τους εργοδότες», σημείωσε, προσθέτοντας πως «εμείς λέμε πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο».

   Αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «πολύ εύκολα η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας βγήκε έξω από τις ράγες», καθώς «είναι πάρα πολύ ευμετάβλητη δραστηριότητα». Πρόσθεσε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Τουρισμός είχε μια τεράστια ανάπτυξη, όμως, οι εργαζόμενοι δεν βίωσαν συνθήκες «ανάπτυξης» αλλά 16 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις

   Αναφερόμενος στο «Ταμείο Ανάπτυξης», υπογράμμισε πως συνιστά προσπάθεια να στηριχθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι οι πολυεθνικές, ενώ θα συνοδεύεται με πακέτο «μεταρρυθμίσεων» όπως ελαστικοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση.

   «Οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία οδηγούν στο να θυσιάζουν τις ανάγκες τους οι εργαζόμενοι, να συγκρουστούν συνολικά με αυτό το σύστημα που αναπαράγει φτώχεια και εξαθλίωση και ταυτόχρονα μέσα από αυτή την διαδικασία να ζητήσουν σήμερα προστασία του βιοτικού τους επιπέδου, των δικαιωμάτων τους από τον οδοστρωτήρα που τους τσακίζει», κατέληξε στην παρέμβασή του, ο Ν. Καραθανασόπουλος.